Home

Achtergrond 251 x bekeken

Verburg: geen stand-still voor bouw verrijkte kooi

In afwachting van een zorgvuldig besluit over de verrijkte kooi, legt minster Verburg de verantwoordelijkheid bij de pluimveehouders. Maar volgens haar is er geen enkele pluimveehouder die nu nog een investeringsverplichting voor een verrijkt kooisysteem aangaat.

Dit meldt minster Verburg in haar antwoord op kamervragen van de Partij voor de Dieren. Gezien de onzekerheid, zal er volgens Verburg geen pluimveehouder in de verrijkte kooi gaan investeren en zijn er ook geen banken die dit nu willen financieren.

De minister geeft geen garantie dat bij een eventuele schadevergoedingregeling alleen investeringen in aanmerking komen die voor de datum (28 december 2006) van de motie van de Partij voor de Dieren zijn gedaan.

Ondanks de onzekerheid in afwachting van de resultaten van het onderzoek, geeft de minister de voorkeur aan een goed en zorgvuldig onderzoek boven snelle duidelijkheid. Naar verwachting zal het onderzoek naar het verrijkte kooisysteem eind juni zijn afgerond. Tot die tijd dus nog maar even wachten met investeringen.

Meer informatie Volledige brief van de minister aan de kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.