Home

Achtergrond

Subsidie voor vernieuwing praktijkleren

Bedrijven kunnen subsidie aanvragen als ze samen met scholen nieuwe manieren van praktijkleren willen ontwikkelen. Minister van der Hoeven van Economische Zaken heeft hier voor de komende vier jaar 50 miljoen euro beschikbaar gesteld.

Het doel van de subsidieregeling Beroepsonderwijs in Bedrijf (BIB) is een betere aansluiting te bewerkstelligen tussen onderwijs en bedrijfsleven. De minister wil hiervoor bedrijven meer invloed geven in het beroepsonderwijs. Zo kan het leren op school en buiten school beter op elkaar af worden gestemd.

Onderwijsinstellingen zijn de afgelopen jaren al op verschillende manieren gestimuleerd om de aansluiting tussen bedrijfsleven en onderwijs te verbeteren. Met de nieuwe regeling krijgen ook bedrijven de middelen om duurzaam met het onderwijs samen te werken.

Voor zo’n samenwerkingsverband tussen onderwijs en bedrijfsleven is minstens één mkb-ondernemer en één (v)mbo-instelling nodig. Zij kunnen zelf bedenken hoe zij vorm, inhoud, proces of taakverdeling rondom het praktijkleren willen vernieuwen.

Het ministerie van Economische Zaken financiert de helft van de kosten uit het nieuwe subsidiefonds. Bedrijven en onderwijsinstellingen betalen allebei een kwart. De regeling wordt uitgevoerd door SenterNovem.

Het is een doorlopende regeling (geen tender): 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Het totale budget voor 2007 bedraagt 12 miljoen euro.

Meer informatie Website SenterNovem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.