Home

Achtergrond 219 x bekeken

Schandalig dat HPA nog boetes moet uitdelen

Het is te gek voor woorden dat nog steeds akkerbouwers de aardappelafvalhoop niet afdekken. Terecht straft het HPA fors.

‘HPA-TUCHTGERECHT BEBOET VIJFTIEN TELERS’. Dit is de kop van een persbericht dat ik vorige week onder ogen kreeg. Ik vroeg me direct af waarom de telers zijn bestraft. Wie schetst mijn verbazing? Opnieuw zijn er telers beboet omdat ze de afvalhopen niet toedekten in 2006.

Ronduit schandalig. Het is al jaren bekend dat aardappelafvalhopen de bron zijn voor een infectie met de aardappelschimmel Phytophthora in het begin van het groeiseizoen. Helemaal terecht dus dat er vanuit de sector een verordening is om de aardappelafvalhopen af te dekken.

Ik kan niet begrijpen dat aardappeltelers de moeite niet nemen om even plastic over de bult te gooien. Een klusje van hooguit een half uur en laat dat plastic enkele tientjes kosten.

« vorige | volgende »

Karin Oonk-Nooren

Of registreer je om te kunnen reageren.