Home

Achtergrond 189 x bekeken 4 reacties

Schaalvergroting houdt aan

Het platteland wordt de komende decennia geleidelijk monotoner door schaalvergroting.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  M.D.Kager

  Ik ben het helemaal met de vorige opmerking eens en zou er aan toe willen voegen dat de veehouders en akkerbouwers in een aantal jaar tijd is verworden tot grondstofleverancier waardoor een produkt direkt in waarde daalt(het is geen melk of aardappel meer)Dus schaalvergroten om wat te verdienen

 • no-profile-image

  Michel van de Gevel

  Zolang als de maatschappij c.q. de consument kiest voor prijs i.p.v. kwaliteit, zal de schaalvergroting een factor zijn om economisch bestaansrecht te houden.

  Michel van de Gevel

 • no-profile-image

  Monique van der Laan

  Als een boer zelf voor schaalvergroting kiest, prima! Maar maak jezelf geen slaaf van schaalvergroting. Leg de keuze niet bij de consument, bij de markt of bij de kostprijs. Je moet zelf kiezen. Kiezen voor een regionale markt, voor een kwaliteitsproduct, voor een verwerkt product zijn enkele van de vele andere keuzen die je kan maken. Kies wat bij je past, dan heb je een bedrijf voor de toekomst.

 • no-profile-image

  kool

  als bedrijven te groot worden om te worden overgenomen door particulieren worden ze opgekocht door verwerkers, banken, en andere grote conglomeraten.

  En wat zal de rol van de vergrijzing in Nederland zijn? Waar komt de arbeid op de megabedrijven van de toekomst vandaan?

Of registreer je om te kunnen reageren.