Home

Achtergrond 314 x bekeken

Rabo verwacht vorming grote Europese aardappelverwerker

In de aardappelverwerkende industrie zijn gesprekken gaande om te komen tot een grote grensoverschrijdende marktpartij. Dat zei Hans ten Cate van de Raad van Bestuur van de Rabobank gisteren tijdens een bijeenkomst van landbouwjournalisten in Utrecht.

Ten Cate wilde niet zeggen wie met wie in gesprek is. Wel gaf hij aan dat hij de vorming van een nieuwe sterke partij in de aardappelverwerkende industrie toe zou juichen. In dat verband verwees hij ook naar de overname van de suikerpoot van CSM door Cosun. ”Wij juichen dat toe. Iets dergelijks zou ook in de aardappelwereld moeten gebeuren.”

Volgens directeur Food en Agri van de Rabobank, Sjors Kruiper wordt er niet zo zeer gesproken over de vorming van een puur Nederlandse partij, maar gaan de gesprekken verder. ”Je moet denken aan iets op Noord-West Europese schaal. Het belang van België is toegenomen. Wij verwachten een doorbraak in de gesprekken op redelijk korte termijn”, aldus Kruiper.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.