Home

Achtergrond

Productschap onderzoekt beperking koper in voer

Het Productschap Diervoer (PDV) onderzoekt op verzoek van het ministerie van landbouw de verdere beperking van het gebruik van zware metalen zoals koper en zink in veevoer.

Dit schrijft voorzitter Theo Meijer in een brief aan de Tweede Kamer. Begin deze week benadrukte milieuminister Cramer de wenselijkheid om het gebruik van zware metalen in de landbouw te beperken.

De vereniging van diervoerfabrikanten Nevedi steunt het onderzoek van het PDV, maar directeur Henk Flipsen onderstreept dat het gebruik van koper en zink niet straffeloos kan worden beperkt. Te lage gehalte van deze metalen in veevoer zijn schadelijk voor het welzijn van dieren, stelt hij. Flipsen geeft ook aan dat de veevoersector zich wil houden aan Europese afspraken, terwijl Cramer verder wil gaan.

PDV-voorzitter Meijer herhaalt in zijn brief ook het verzoek om weer dierlijke eiwitten in veevoer te mogen gebruiken. Het zijn veilige en hoogwaardige eiwitten, meent hij en het dringt des te meer nu plantaardige eiwitten duurder worden door toenemend gebruik voor biobrandstoffen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.