Home

Achtergrond 429 x bekeken 14 reacties

Problemen met topografische lijnen

Een blok van 0,06 hectare gaf veel problemen bij de Gecombineerde Opgave. Uiteindelijk lukt het toch om digitaal in te zenden.

Vrijdagavond waagde ik mij in het hol van de leeuw. Ik ben om 19.30 uur begonnen met het online invullen van de Gecombineerde opgave. Inloggen ging prima. De eerste vragen ook. Toen kwam het moment suprême, de perceelsopgave. Ik moest 14 percelen aanmelden en één nieuw perceel toevoegen. Het intekenen van een nieuw perceel ging perfect. Verder ging alles prima tot het moment dat ik een stukje perceel van 0,06 hectare wilde aanmelden. Foutmelding. Ik overschreed de groene lijn, de topografische lijn. Vreemd, want niets is veranderd ten opzichte van vorig jaar. Het perceeltje dan maar iets kleiner gemaakt, ruim binnen de groene lijnen. Nog werd het niet geaccepteerd door het computerprogramma.

Meer boeren in de problemen
Vrijdag werd ik nog gebeld door boer Richard Perk. Hij liep tegen hetzelfde probleem aan . Na een half uur het perceeltje in allerlei vormen te hebben gewricht lukte het maar niet om het geaccepteerd te krijgen. Ach, 0,06 hectare. Ik heb het perceel maar gewist. Voor boeren met een groter perceel, die tegen hetzelfde probleem aanlopen, is dat natuurlijk niet mogelijk. Ik kan goed begrijpen dat dit zeer frustrerend werkt.

Sloot dempen en stadsuitbreiding
Een ander perceel van ruim 1,4 hectare kreeg ik ook maar niet door het programma. Ik overschreed telkens de topografische lijnen. Vreemd genoeg lopen die lijnen dwars door mijn perceel, terwijl het al tig jaren één perceel is met dezelfde eigenaar. Vorig jaar liep ik ook tegen hetzelfde probleem aan. Ik heb toen maar aangegeven dat ik een sloot dicht had gegooid. In de opmerkingen op het einde van de opgave heb ik keurig vermeld hoe de vork in de steel zat. Niets van weer gehoord.
Dit jaar dus hetzelfde probleem. Voor de verandering heb ik nu maar aangegeven dat ik te maken heb met stadsuitbreiding. Bij de opmerkingen heb ik weer keurig vermeld dat dit niet klopt.

Reactie Dienst Regelingen
Ben benieuwd hoe Dienst Regelingen tegen dit probleem aankijkt. De percelen werden vorig jaar wel geaccepteerd en staan keurig in de opgave 2007 al ingetekend. Vreemd dat het programma dit jaar hetzelfde perceel niet accepteert.

Na twee en een half uur was ik klaar. Mijn Gecombineerde opgave is binnen voor 16 mei.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  eddie

  Ik heb de online opgave ook geprobeerd liep vast op het tekenprogramma.Dus de papieren opgave maar weer verstuurd. De dienst bezogrd ons een hoop werk. Waarom zouden we het ze gemakkelijk maken door digitaal aan te leveren. Laat ze zelf dat werk maar doen.

 • no-profile-image

  Peter

  De percelen zijn een lastig punt. Bij mezelf viel het goddank mee, maar bij de buren ging het een stuk lastiger. Met 3 man bezig geweest en uiteindelijk een perceel dan maar "fout" opgegeven en een melding gemaakt. LNV: verbeteren graag!

 • no-profile-image

  Harrie

  Ook wij liepen vast met intekenen, maar online geholpen door een medewerker en ook toen liep het vast, na een paar uur zwoegen en schuiven verstuurd en nu maar hopen dat het goed is. Papieren opgave is toch gemakkelijk.

 • no-profile-image

  w. van den brink

  ook met een klein perceeltje hetzelfde probleem. tenslotten maar opgegeven: sloot gedempd en toen accepteerde hij het perceel. ik vind de perceelsopgave niet nog niet erg professioneel

 • no-profile-image

  binne

  5- meter braak op de kopakkers van percelen intekenen is ook geen succes. Een ander probleem waar ik tegen aanloop is als je opgeeft dat je dieren houd(schapen in mijn geval) dat er verderop gevraagd wordt naar mestopslagcapaciteit voor een 3-tal diersoorten maar niet voor schapen. deze vraag onbeantwoord laten geeft een foutmelding.al met al heeft het verzamelen van info en het invullen me een werkdag gekost voor in totaal 43 percelen(tjes) op in totaal ongeveer 65 ha gromd.

 • no-profile-image

  gerda

  heel herkenbaar! Een enkel perceel was door LNV niet goed ingetekend , dus geprobeerd te herstellen. Ik kreeg steeds een foutmelding over groene lijnen die zouden worden overschreden.Maar de groene lijn was zelfs niet in de buurt. Op advies van een LNV medewerker heb ik aangegeven dat er ruilverkaveling had plaats gevonden, terwijl dit niet het geval is.Verder heel tevreden over het online opgeven.

 • no-profile-image

  Peter

  Heel lang bezig geweest met intekenen van 1 perceel welke ik al jaren gebruik, en waar niets aanvanderd is. Ging continue over de groene topografische lijn. Mijn conclusie is duidelijk. Dit programma werkt in deze vorm niet. Als het zo blijft krijgen ze van mij volgend jaar gewoon weer de papieren versie en mogen ze het zelf uitzoeken !!!!

 • no-profile-image

  Krabbe Gerard

  Hetzelfde probleem had ik ook ik hem maar een sloot gedempt terwijl daar helemaal geen sloot is. en alles keurig gemeld bij de toelichting afwachten maar.

 • no-profile-image

  peterk

  Gelukkig te horen dat anderen ook problemen hebben met de digitale opgave. Ik had problemen met het corriceren van de gele lijn. Zo worden de percelen kleiner maar ja.

 • no-profile-image

  Helga

  Bij ons een zelfde verhaal wat betreft de groene lijnen, maar wij werden keurig online geholpen door LNV terwijl er mee gekeken werd. Fout opgegeven met vermelding aan het eind van de opgave. Zo moest het gebeuren en zou het ook goedkomen. We zien wel.

 • no-profile-image

  Mia

  Was vastbesloten de gecombineerde opgave online te doen Een perceel wat al stond ingetekend bleek bij aanklikken gelijk al de topografische grenzen te overschrijden .Naar een uur heb ik het opgegeven en begonnen aan het papierwek .Wat een uitkomst digitaal voor mij niet dus ..

 • no-profile-image

  Jan uit Limburg

  Het is m.i. te gek voor woorden dat DR zoveel geld uitgeeft om het DIGITAAL invullen te promoten en dat het niet werkt als men van een bekend merk ( N.. ) een virusscanner heeft !!!!

 • no-profile-image

  R stapel

  Ik had ook moeilijkheden met het opsplitsen van een perceel[topografische grens] Met een telefoontje naar Dienst regelingen, konden ze bij mijn computerscherm en was het zo voor elkaar. Een goede tip lees de gebruiksaanwijzng dan kom je een heel eind.

 • no-profile-image

  coster

  het was moeilijk om alles in goede lijnen te krijgen je was er ueren mee bezig

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.