Home

Achtergrond

Plukon: geen invloed op overbelading

Plukon heeft gisteren voor de rechter in Zwolle betoogd dat het geen schuld heeft aan de overbeladingen van pluimveewagens.

Volgens Plukon doet het bedrijf er alles aan om dierwelzijn te bevorderen en kan het niet altijd voorkomen dat er teveel kippen op een vrachtwagen geladen worden.

Pluimveehouders en vangploegen spelen ook een rol. De planningsafdeling van de levende aanvoer (De Kuikenaer) zegt pas op de weegbrug het gewicht van de lading te kunnen zien en het onterecht te vinden beboet te worden voor de 0,2 procent van de transporten die overbeladen zijn. De boetes die het voor drie keer heeft gekregen variëren van 1000 tot 3000 euro per keer.

De zaak kwam gisteren voor de rechter, maar is opnieuw verdaagd. De officier van justitie moet eerst bepalen of slachterij Vleesch Du Bois of logistiek planner De Kuikenaer verantwoordelijk is. Dan komt er een nieuwe zitting.

Of registreer je om te kunnen reageren.