Home

Achtergrond 217 x bekeken

Opnieuw tegenvaller voor Tate & Lyle

Het Britse suiker- en zoetstoffen­concern Tate & Lyle maakte deze week opnieuw een zware tegen­valler bekend. Volgens het con­cern is de suikerproductie in de EU te groot en dat zet de resulta­ten van het concern dit jaar on­der druk.

Eind januari moest Tate & Lyle ook al een winstwaarschuwing uit laten gaan. Twee maanden la­ter kondigde het concern aan dat de marktsituatie een stuk beter was dan eind januari. Dat resul­teerde in een sterk koersherstel, maar na de winstwaarschuwing van deze week is dat grotendeels weer teniet gedaan. Daardoor ligt de beurswaarde van Tate & Lyle weer ruim 20 procent onder het niveau van begin dit jaar.
Het Nederlandse vis- en vee­voerconcern Nutreco daarente­gen boekte deze week weer een stevige koerswinst nadat bekend werd dat het concern een belang­rijke overname doet in Canada. Varkensvleesproducent Smith­field Foods profiteerde van sterke kwartaalcijfers van pluimvee­vleesconcern Sanderson Farms. Dat bedrijf presteerde boven ver­wachting omdat hogere pluim­veeprijzen en een hogere produc­tie de stijgende kostprijs van graan compenseerden.

Of registreer je om te kunnen reageren.