Home

Achtergrond

NFO bezorgd over niet naleven middelenregels

De Nederlandse fruittelersorganisatie NFO vreest strengere interpretaties van de gebruiksvoorschriften voor bestrijdingsmiddelen.

De inspectiedienst AID constateerde in 2006 bij de helft van de inspecties bij perentelers overtredingen. Volgens de NFO is onduidelijke wetgeving een hoofdreden van het hoge percentage overtredingen.

NFO-voorzitter Johan van Haarlem is bezorgd over de uitkomsten. ”We moeten telers meer wijzen op het belang van de naleving. Ik vrees dat als de naleving niet verbetert, de interpretatie van de wetgeving en controle strenger kan uitpakken. Dat zou dan betekenen dat op sommige percelen specifieke middelen niet meer gebruikt mogen worden.”

Volgens Van Haarlem zijn veel overtredingen toe te schrijven aan onduidelijke wetgeving. Het Lozingenbesluit en gewasmiddelenwet spreken elkaar op een aantal punten tegen, stelt hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.