Home

Achtergrond 199 x bekeken

Kwestie van goed organiseren

Milieudefensie heeft meer dan 100.000 handtekeningen verzameld onder een verzoekschrift voor het houden van een debat in de Tweede Kamer over de toekomst van de intensieve veehouderij.

En dat is meer dan voldoende om dit burgerinitiatief te belonen. Nu ben ik van mening dat je nooit een discussie uit de weg moet gaan. Maar Milieudefensie wil natuurlijk geen debat met de bedoeling de intensieve veehouderij een extra stimulans te geven. We kennen deze en soortgelijke groeperingen lang genoeg om te weten dat ze liever vandaag dan morgen de intensieve veehouderij het land uit jagen.
Dus boerenorganisaties, toeleverende en verwerkende industrie in Nederland, hier ligt een schone taak voor jullie. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om binnen de kortste keren 100.000 handtekeningen binnen te hebben om dit debat ongedaan te maken?
Als jullie dat niet lukt, dan kan ik alleen maar constateren dat Milieudefensie en consorten hun zaakjes beter hebben georganiseerd dan de agrarische wereld.

Wien van den Brink

Of registreer je om te kunnen reageren.