Home

Achtergrond 196 x bekeken

Kennisvoucher aanvragen kan tot 15 mei

Boeren kunnen nog tot en met 15 mei kennisvouchers aanvragen. Ze kunnen hiermee toepassingsgerichte kennisvragen laten oplossen door een kennisinstelling zoals ASG Veehouderij van Wageningen UR. Het gaat om nieuwe kennis over producten, processen of diensten.

Een kennisvoucher heeft een waarde van 3000 euro. Een eigen bijdrage van de aanvrager is hierbij niet nodig. De kennisvouchers van het ministerie van Landbouw zijn exclusief beschikbaar voor agrarische ondernemers.

Er volgt overigens ook nog een twee aanvraagronde van 3 tot en met 28 september. In beide rondes zijn 366 ‘tegoedbonnen’ beschikbaar. Na afloop van een aanvraagronde volgt, als er meer aanvragen zijn dan vouchers, een loting.

Een boer kan maximaal één kennisvoucher krijgen. Het is wel mogelijk met een aantal collega’s maximaal 10 tegoedbonnen bij elkaar te leggen om aan één grotere of meerdere kennisvragen te besteden. Hier moet bijvoorbeeld worden gedacht aan een bio-energie initiatief.

Om in aanmerking te komen voor een kennisvoucher moet een boer zelf een aanvraagformulier invullen. Dit formulier staat op de website van het LNV- Loket. De beantwoording van een kennisvraag gebeurd binnen tien maanden.

Meer informatie Online kennisvoucher aanvragen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.