Home

Achtergrond 253 x bekeken

Huges wil groter aandeel in internationale bemiddeling

Nederlandse bloemenveilingen spelen maar een beperkte rol bij de bemiddeling in de internationale handel in bloemen en planten.

Dat is een van de redenen om te kiezen voor fusie. Dat zei directeur van Bloemenveiling Aalsmeer Timo Huges bij de opening van de Rozenshow in Broek op Langedijk. Nederlandse veilingbemiddelaars zijn maar bij zo'n 10 procent van de internationale handel in bloemen en planten betrokken, betoogde Huges.
Om als veilingen hier meer greep op te krijgen is een fusie noodzakelijk. 'We moeten net als op teeltbedrijven als veilingen het vandaag nog beter of goedkoper doen dan gisteren. De fusie is een middel om dat doel te bereiken'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.