Home

Achtergrond

Energiebelasting terug te vragen

Land- en tuinbouwbedrijven met meerdere elektriciteitsmeters kunnen een deel van de energiebelasting terugvorderen. Hiervoor is het indienen van een verzoek bij de Belastingdienst en de energieleverancier nodig. Zeventig varkensbedrijven hebben inmiddels de hulp van DLV ingeroepen voor het terugvorderen van energiebelasting.

De eerste varkensbedrijven die door DLV zijn geholpen hebben de te veel betaalde bedragen inmiddels terug ontvangen. Omdat het mogelijk is energiebelasting tot vijf jaar geleden terug te vorderen, gaat het in veel gevallen om bedragen tussen de 1500 en 2000 euro. Dat is uiteraard ook afhankelijk van het energieverbruik.

De teruggave geldt voor bedrijven die op één locatie meerdere elektriciteitsmeters hebben. Denk hierbij aan een tweede bedrijfswoning of bedrijven die vanwege een uitbreiding een uitbreiding een extra meter hebben gekregen. Het heffen van de energiebelasting gebeurde in het verleden per aansluiting. In de huidige wetgeving staat dat het heffen van energiebelasting per locatie maar één keer mogelijk is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.