Home

Achtergrond 230 x bekeken

Cees Veerman voorzitter van Natuurmonumenten

De leden van Natuurmonumenten hebben zaterdag ingestemd met de benoeming van Cees Veerman als nieuwe voorzitter van de natuurbeschermingsorganisatie. De voormalig landbouwminister neemt het stokje over van Herman Wijffels.

Als nieuwe voorzitter van Natuurmonumenten vindt Veerman het belangrijk de jeugd te interesseren voor natuurbehoud en natuurbeheer. "En we zullen keuzes moeten maken. We kunnen niet alles en moeten ons in de breedte versterken en accenten leggen.'' Wat betreft Veerman moet er ook veel meer geld worden vrijgemaakt voor wat hij de leefomgeving noemt. "Er gaan enorme bedragen naar zorg, onderwijs en infrastructuur. En terecht. Maar ook de leefomgeving vereist in dat opzicht meer.'' Veerman hoopt dat vooral de provincies ruimhartiger zullen zijn met financiële bijdragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.