Home

Achtergrond

Budget overgangsregeling MEP voldoende voor goedgekeurde aanvragen

Het budget voor MEP vergoeding voor stroom uit een vergistingsinstallatie is voldoende om alle aanvragen te honoreren die aan de vereisten voor de regeling voldoen. Een loting zoals voorzien in de regeling is derhalve niet nodig. Dat schrijft minister Van der Hoeven van Economische Zaken aan de Tweede Kamer.

Van de in totaal 106 subsidie- aanvragen voldoen er volgens SenterNovem 57 aan de eisen. Voor de overgangsregeling, die is ingesteld vanwege het op nul zetten van de subsidiëring via de regeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (MEP) was een budget beschikbaar van 270 miljoen euro.

Aan het bedrag is 56 miljoen euro toegevoegd vanwege de motie Van der Staaij uit de vrijval uit de kostenvergoedingsregeling. Hierdoor is het beschikbare bedrag 326 miljoen euro. De kostenvergoeding was bedoeld voor bedrijven die al noodzakelijke kosten voor een MEP- subsidie hadden gemaakt, maar deze aanvraag niet meer konden indienen vanwege het op nul zetten van deze subsidieregeling. Het budgetbeslag van de 57 aanvragen die aan de eisen voldoen is 325 miljoen euro.

Meer informatie Brief van minister Van der Hoeven

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.