Home

Achtergrond 170 x bekeken

Afwijkende 10- maandenperiode doorgeven

Boeren kunnen vanaf vrijdag 1 juni 2007 een afwijkende 10- maandenperiode doorgeven voor de bedrijfstoeslag in 2008. Vanaf 6 juni kan dat ook elektronisch via de website van het LNV-Loket. De aanmelding moet uiterlijk op 31 augustus bij Dienst Regelingen (DR) binnen zijn.

Voor het laten uitbetalen van toeslagrechten heeft een boer grond nodig die hij tenminste 10 maanden aaneengesloten in gebruik heeft. De 10- maandenperiode duurt standaard van 1 januari tot 1 november.

Als de grond op 1 februari in gebruik is genomen dan kan deze grond niet gebruikt worden voor toeslagrechten. Tenzij er een afwijkende periode is aangegeven. Een boer die de standaard periode wil aanhouden hoeft geen formulier in te vullen.

De afwijkende periode moet starten tussen 1 september 2007 en 30 april 2008. Als er wordt gekozen voor een afwijkende 10 maandenperiode dan geldt die periode voor alle percelen. Het kan gebeuren dat de aangegeven afwijkende 10- maandenperiode overlapt met een eerdere periode. Dat is toegestaan.

Percelen die in gebruik zijn voor het laten uitbetalen van braaktoeslagrechten moeten uit productie zijn genomen van 15 januari tot en met 31 augustus. Ook bij een afwijkende 10- maandenperiode blijft die voorwaarde zo.

Lees ook 10.000 boeren hebben geen bedrijfstoeslag aangevraagd

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.