Home

Achtergrond 251 x bekeken

ASG: saldo scharrelhennenhouders daalt flink

Uit de nieuwe normen voor de bedrijfsbegrotingen voor de pluimveehouderij van de Animal Sciences Group van de Wageningen Universiteit blijkt dat het langetermijnsaldo voor scharrelhennenhouders veel meer daalt dan het saldo van de kooihennenhouders.

Deze daling wordt veroorzaakt door de daling van de opbrengst van scharreleieren ten opzichte van vorig jaar. De opbrengst van kooieieren blijft onveranderd.

Het lange termijn saldo voor scharrelhennenhouders daalt dit jaar met 16 cent naar € 3,51 per gemiddeld aanwezige hen per jaar. Zoals gezegd komt dit door de daling van de opbrengst van scharreleieren met 0,05 cent naar 5,35 cent per ei.

Scharrelhennenhouders kunnen de daling van de opbrengst van scharreleieren niet compenseren door de daling van de voerprijs met een halve euro naar € 18,80 per 100 kilo.

Bij de kooihennenhouders blijft het langetermijnsaldo praktisch onveranderd op € 3,05 per gemiddeld aanwezige hen per jaar als gevolg van een gelijkblijvende eierprijs (72 cent per kilo).

Het saldo van houders van uitloop- ofwel Freiland-hennen daalt met 41 cent naar € 5,26 per gemiddeld aanwezige hen per jaar. De opbrengst van hun eieren daalt met 0,15 cent naar 6,15 cent per ei.

Meer informatie Alle cijfers van de Animal Sciences Group

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.