Home

Achtergrond 260 x bekeken

6 procent loonsverhoging werknemers tuinzaadbedrijven

Werknemers in tuinzaadbedrijven zien hun loon de komende 27 maanden met totaal 6 procent stijgen. Dat staat in de nieuwe CAO tuinzaadbedrijven. Het akkoord tussen Plantum NL en de vakbonden heeft een looptijd van 1 april 2007 tot 1 juli 2009.

De eerste salarisverhoging van 2 procent is op 1 juli 2007. Daarna vindt een verhoging plaats van 3 procent op 1 april 2008 en 1 procent op 1 januari 2009. De vakvolwassen leeftijd zal de komende jaren stapsgewijs worden verlaagd van de huidige 22 jaar naar 18 jaar op 1 januari 2011. De eerste verlaging naar 21 jaar vindt plaats op 1 januari 2008. Vakantiekrachten en zaterdaghulpen vallen wat betreft beloning niet onder de CAO.

Verder is afgesproken dat bedrijven die onder de CAO vallen alleen gebruik zullen maken van gecertificeerde uitzendbureaus. Dit moet de kwaliteit en betrouwbaarheid van de uitzendbureaus waarborgen. Uitzendarbeiders hebben zo de zekerheid van goede arbeidsvoorwaarden.

Er zijn ruim 3.300 werkzaam binnen de Nederlandse tuinzaadbedrijven. Daarnaast behoort Nederland tot de drie grootste exporteurs van tuinzaden ter wereld. Bovendien hebben acht van de tien belangrijkste groentezaadbedrijven een vestiging in Nederland.

Meer informatie Website Plantum NL

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.