Home

Achtergrond

Zinderende start nieuwe boerderij.nl!

Na een spannende periode was het nieuwe boerderij.nl voor het eerst beschikbaar voor redacteuren tijdens een training op 2 april.

Paaschtentoonstelling

10 dagen voor Pasen is in het Noord-Hollandse Schagen altijd de Paaschtentoonstelling. Dit jaar vond die plaats onder een heerlijk voorjaarszonnetje, waardoor de stemming opperbest was. 144 dieren waren te bewonderen in de keuringsringen aan de voet van de Grote Kerk. 40 daarvan waren echt slachtrijp paasvee, dat na de keuring richting slager verhuist.

Veel activiteit in deel Veenkoloniën

In het noordelijk deel van de Veenkoloniën, grofweg boven het Drentse Borger, ronkt op zaterdag 31 maart op bijna elk perceel een trekker. In het zuidelijk deel is het nog rustig. Daar is het land nog te nat.

Giel Beelen bij de VARKENS

3fm-diskjockey Giel Beelen is een enthousiast bezoeker van varkensopvang ‘Het Beloofde Varkensland’, maar hij had nog nooit een echt varkensbedrijf bezocht. Boerderij nodigde Beelen uit het bedrijf van Koos en Monique Langelaan in De Kwakel (N.-H.) te bezichtigen. Die houden 280 zeugen naast melkvee. De Langelaans hebben een Varkens in Zicht -stal.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.