Home

Achtergrond 185 x bekeken

Verburg legt initiatief weersverzekering bij sector

Het initiatief voor een brede weersverzekering ligt volgens minister Verburg van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) bij de sector. Wel is ze bereid mee te werken aan de voorwaarden voor de totstandkoming van zo’n verzekering. Dat schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

De brief van de minister is een reactie op het onderzoeksrapport ‘Klimaat voor verzekeren’ van de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV). De conclusies van dit rapport komen sterk overeen met de conclusies van het rapport ‘Mogelijkheden voor een brede weersverzekering’ van het Landbouw Economisch instituut (LEI).

Verburg schrijft verder er belang aan te hechten dat ondernemers eigen keuzes maken bij het omgaan met de risico’s die ze lopen. Daarom ziet ze met veel belangstelling het initiatief van de sector tegemoet.

Meer informatie Brief minister Verburg
Lees ook Voorwaarden voor brede weersverzekering

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.