Home

Achtergrond 3 reacties

Vaccinatie is enig alternatief

De vraag is wat de pluimveehouderij liever wil: handelsbeperkingen als gevolg van preventieve vaccinatie van de gehouden dieren of het risico bij een ziekte-uitbraak een klap op te lopen, waarvan je je kunt afvragen of de sector die ooit te boven komt.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Koen

  Toch weer gedaan ondanks alle ellende van nabloedende kippen bij monitoren en dat ze elkaar dan compleet slopen omdat dierenartsen het verrekken dat bloedprikken 's avonds te doen? Goed van je dat je je tegen de verdrukking in staande weet te houden zonder lekkende hartkleppen! Toen het vaccinatie voorstel kwam zegde iederen in de sector incl. CBL(consumentenorg) toe gevacineerde eieren geen strobreed in de weg te leggen. Het ministerie van bioindustrie (LNV) heeft nog altijd staan dat gevaccineerd pluimvee alléén in 'uiterste veterinaire noodzaak' geruimd wordt. Tot op vandaag heb ik, ondanks meermaals vragen, nooit gehoord wat die 'uiterste vet. noodzaak' inhoudt. Dus geen garantie op niet (preventief) ruimen als er een uitbraak is. Niet voor de vaccinerende boeren en niet voor de particuliere pluimveehouders. Den Haag en Brussel hebben niet door dat H5N1 blijft rondwaren zolang er niet iets gedaan wordt aan de intensieve houderij. Een uitbraak komt sowieso. Dan piept iedereen wel anders. Kennelijk heeft nog niemand door dat pluimveeboeren die niet vaccineren een gevaar voor de volksgezondheid zijn. Ze hebben zichzelf daar ook mee, inclusief hun gezinnen. Dan breekt ècht de pleuris uit. Men leert het nooit... Net als nu, dat de èigen sector de vaccinaties tegen Aujeszki bij varkens heeft afgeschaft (verkopen ze meer naar Duitsland). Als de eerste honden, katten, paarden & pony's geruimd gaan worden omdat Aujeszki uitbreekt (virus) piept iedereen wel anders. Hou vol Leo voor jezelf en je gezin, en schreeuw wat harder want het is te schandalig voor woorden dat ze zelfs het eierpakstation geïntimideerd hebben als ze gevaccineerde eieren zouden gaan verwerken... lekker landje he?

 • no-profile-image

  leo coumans

  ik heb in maart april dik 12000 kippen laten vaccineren maar ben door de sector slechter behandeld dan willem holleder door justitie

 • no-profile-image

  leo

  op de reactie van koen helaas moeten wij ons produkt de allerlekkerste eieren toch verkopen aan het (gtootste tui***************)maar toch heel viendelijkedank voor je steun

Of registreer je om te kunnen reageren.