Home

Achtergrond 476 x bekeken

Uitlenen personeel is geen exploitatie agrarisch bedrijf

Het uitlenen van uitzendpersoneel aan een dienstverlenend bedrijf in de pluimveesector is niet de exploitatie van een agrarisch loonbedrijf. Dat heeft het Gerechtshof van Arnhem bepaald.

Een ondernemer die een uitzendbureau exploiteert leende personeel uit aan een dienstverlenend bedrijf in de pluimveesector. Dit bedrijf zette het personeel in bij het enten, laden en lossen van kippen. Voor de omzetbelasting bracht de ondernemer op de facturen 6 procent in rekening.

Het gebruik dat het dienstverlenend bedrijf in de pluimveesector van het ingeleende personeel maakte, verleent volgens het Hof aan het uitzendbureau zelf nog niet de kwalificatie agrarisch loonbedrijf. Het enige wat de ondernemer heeft gedaan is het uitlenen van personeel.

Nu de dienstverlenende bedrijven niet zijn aan te merken als agrarische bedrijven heeft de ondernemer de in rekening gebrachte omzetbelasting ten onrechte naar het verlaagde tarief berekend. De diensten zijn daarom voor de omzetbelasting terecht door de inspecteur van de belastingdienst verhoogd naar het tarief van 19 procent.

Meer informatie Volledige uitspraak van het Gerechtshof van Arnhem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.