Home

Achtergrond 245 x bekeken

Sterk koersherstel Brits Tate & Lyle

Het Britse suiker- en zoetstoffenconcern Tate & Lyle laat nu een sterk koersherstel zien op de aandelenbeurs. Ten opzichte van vorige week is de waarde van het aandeel ruim 5 procent gestegen.

In januari kreeg het Britse suikerconcern nog zware klappen op de beurs na een winstwaarschuwing. In een week tijd kelderde de beurswaarde met meer dan 18 procent. Eind maart maakte het concern bekend dat de situatie op dat moment toch een stuk beter was dan eind januari werd gevreesd.
Deze week kregen de suikerconcerns een extra impuls op de beurs vanwege speculatie op hogere suikerprijzen als gevolg van droogte in belangrijke teeltgebieden. Desondanks staan de koersen nog fors lager dan begin dit jaar. De beurswaarde van Tate & Lyle ligt nog 19 procent onder het niveau waarop dit jaar werd begonnen. Het koersverlies van het Duitse Südzucker bedraagt tot nog toe bijna 18 procent.
Vorig jaar was Tate & Lyle in de AgD-beursindex nog koploper met een koerswinst van 36,5 procent. Südzucker zag zijn beurswaarde in 2006 al met 7,5 procent teruglopen onder druk van de Europese suikerhervormingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.