Home

Achtergrond

Lichte wijzigingen prijzen landbouwgrond in eerste kwartaal 2007

De prijs voor een hectare bouwland is in vergelijking met een kwartaal eerder met 0,85 procent gestegen. De prijs die voor grasland werd betaald lag 0,20 procent lager. Dat blijkt uit het kwartaalbericht van het Kadaster over het eerste kwartaal van 2007.

Voor een hectare bouwland moest gemiddeld 30.102 euro worden neergelegd. Voor een hectare grasland lag de gemiddelde prijs op 27.882 euro per hectare. Het Kadaster berekend de gemiddelde prijs op basis van alle geregistreerde transacties van percelen groter dan 1 hectare.

Buiten beschouwing blijven transacties waarbij naast grond ook een bedrijf of stal in andere handen overgaat. Er moet sprake zijn van eigendomsoverdracht en de gemiddelde prijs moet boven één euro en onder zes euro per vierkante meter liggen.

Meer informatie Persbericht Kadaster

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.