Home

Achtergrond

Langere aanvraagperiode subsidie luchtwassystemen

De aanvraagperiode van subsidie voor gecombineerde luchtwassers is verlengd tot 25 mei. De aanvragen hoeven niet meer voor 27 april binnen te zijn. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) bekend gemaakt.

De uiterste datum voor het aanvragen van de subsidie is later gelegd na aandringen van de varkenssector. Varkenshouders vonden de oorspronkelijke aanvraagperiode te krap. Aanvragers die hun aanvraag al hebben ingediend kunnen de extra tijd gebruiken om nog te veranderen van luchtwassysteem. Dit kan door de bestaande aanvraag in te trekken en een nieuwe in te dienen.

Er zijn vier verschillende luchtwassystemen waarvoor het mogelijk is subsidie aan te vragen.

  • 1. Gecombineerd luchtwassysteem 85 procent emissiereductie met chemische wasser (lamellenfilter en waterwasser (BWL 2006.14) van fabrikant Uniqfill Air BV.
  • 2. Gecombineerd luchtwassysteem 70 procent emissiereductie met waterwasser, chemische wasser en biofilter (BWL 2006.15) van fabrikant Big Dutchman Pig Equipment GmbH.
  • 3. Gecombineerd luchtwassysteem 85 procent ammoniakreductie, met waterwasser, chemische wasser en biofilter (BWL 2007.01) van fabrikant Inno+ BV
  • 4. Gecombineerd luchtwassysteem 85 procent ammoniakreductie, met watergordijn en biologische wasser (BWL 2007.02) van fabrikant Dorset Milieutechniek BV.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.