Home

Achtergrond

Lagere plafondkorting runderslachtpremie

De plafondkorting voor de runderslachtpremie 2006 is vastgesteld op 10,43 procent. Dat is 1,82 procent lager dan de runderslachtpremie in 2005 (12,25 procent). Reden voor de lagere plafondkorting is een daling van het aantal premiewaardige runderen. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) bekend gemaakt.

De komende maanden betaalt DR de runderslachtpremie over het jaar 2006 uit. Na toepassing van de modulatiekorting en de plafondkorting is dit een maximaal premiebedrag van 68,79 euro per rund.

De Europese Unie stelt sinds 2005 een nationaal financieel plafond vast. De plafondkorting bestaat omdat er in 2006 meer premie is aangevraagd dan dat plafond. Verder geldt voor 2006 een modulatiekorting van 4 procent op premiebedragen die uitbetaald worden in het kader van de Regeling BLB- inkomenssteun.

Boeren die niet hebben voldaan aan de randvoorwaarden, die gelden voor alle steunregelingen binnen de Regeling GLB- inkomenssteun, kunnen daarnaast nog een korting krijgen op de runderslachtpremie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.