Home

Achtergrond

Kostenvoordeel Plantkeur nog niet duidelijk

Of de privatisering van de plantaardige keuring een kostenvoordeel oplevert ligt aan de wijze waarop de nieuwe keuringsdiensten de keuringen en inspecties gaan inrichten. Dat schrijft minister Gerda Verburg van Landbouw in antwoord op Kamervragen. De privatisering draagt volgens de minister in ieder geval wel bij aan een verlichting van de administratieve lasten.

Verburg zegt zich eraan te hechten dat het internationale vertrouwen in de Nederlandse inspecties onaangetast blijft. Volgens haar is één van de belangrijke keurmerken van de Plantkeur dat er een einde komt aan de bestuurlijke lappendeken op inspectiegebied.

De verwachting is dat de operatie Plantkeur per 1 september 2007 kan zijn afgerond. Dit ondanks de vrees van diverse tuinbouworganisaties dat er nog meer vertraging in het vat zit. Het project is een grootscheepse operatie warbij alle fytosanitaire inspecties bij de keuringsdiensten worden ondergebracht. Hierdoor zou een vereenvoudiging van het inspectie- en keuringsstelsel moeten ontstaan.

Meer informatie Brief minister Verburg

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.