Home

Achtergrond 346 x bekeken

Groothandel wil zeggenschap in fusieveiling

Als de fusie tussen Bloemenveiling Aalsmeer en FloraHolland doorgaat, moet de groothandel in de nieuwe organisatie medezeggenschap krijgen. Dat zegt voorzitter Herman de Boon van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten.

De VGB wil medezeggenschap over bedrijfsprocessen en de kostentoerekening. Na gesprekken met de achterban zit het de handel volgens de VGB vooral dwars dat niet naar de mening van de handel wordt gevraagd.De VGB wil zo snel mogelijk met de veilingen overleggen om te beoordelen of de VGB tot een positief oordeel over de fusie kan komen. Volgens de Boon heeft de VGB tot nu toe geen nee en geen ja gezegd, maar neigt ze er wel toe op te schuiven van een ‘nee, tenzij’ naar een ‘ja, mits’.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.