Home

Achtergrond

Eindbod CAO vleessector vakbonden afgewezen door werkgevers

De werkgevers in de vleessector, die zijn verenigd in de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), hebben het eindbod van de vakbonden voor een CAO in de vleessector afgewezen. Dat heeft de werkgeversorganisatie bekend gemaakt.

Het door de vakbonden geformuleerde eindbod komt volgens de COV op geen enkele wijze tegemoet aan de voorstellen van de werkgevers. Ten aanzien van het voorstel voor het werken op zaterdag heeft de werkgeversorganisatie twee weken de tijd gevraagd om dit voorstel via een informatieronde zelf aan de betrokken werknemers toe te lichten.

De COV zegt bereid te zijn met de vakbonden verder te onderhandelen over een CAO voor twee jaar. Hierin komt volgens de werkgeversorganisatie in ieder geval een algemene loonsverhoging. Maar daarnaast wil ze ook de zaterdag invoeren als normale werkdag en de mogelijkheid bespreken voor roosters van 40 uur per week vast te stellen. Zo moeten de gevolgen van arbeidsongeschiktheid voor de werknemers zoveel mogelijk worden beperkt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.