Home

Achtergrond 166 x bekeken

Dierenwelzijn in criteria MVO

Het dierenwelzijn moet worden opgenomen in de criteria voor Maatschappelijk Verantwoord ondernemen (MVO). Dat heeft een Kamermeerderheid besloten.

Nederland is het eerste land ter wereld dat dierenwelzijn als een criterium formuleert voor overheidsbeleid op het gebied van MVO. Dit gebeurde op initiatief van de Partij voor de Dieren. De partij was van mening dat het welzijn niet of nauwelijks aan bod kwam bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijven en overheden.

Wel wordt er al volop rekening gehouden met mensenrechten, arbeidsomstandigheden en milieu. Sinds 2001 voert de rijksoverheid actief beleid dat als doel heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen te stimuleren.

Meer informatie Bekendmaking op site Partij voor de Dieren

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.