Home

Achtergrond

Derde varkenshouders wil uitbreiden

Meer dan een derde van de varkenshouders met meer dan 500 vleesvarkens wil uitbreiden. Datzelfde geldt voor de zeugenhouders. Dat blijkt uit cijfers van AgriDirect, die een telemarketingactie uitvoerde onder meer dan 4.000 Nederlandse bedrijven.

In de pluimveesector heeft volgens AgriDirect ruim 31 procent van de vleeskuikenhouders en iets meer dan 28 procent van de bedrijven met leghennen uitbreidingsplannen. In de overige pluimveesectoren geldt dat voor ongeveer 28 procent.

Het aantal vleeskuikenhouders dat de activiteiten wil beëindigen schat AgriDirect op 3,8 procent. Voor bedrijven met fokzeugen is dat aantal 0,1 procent lager. In de pluimveehouderijen ligt het percentage dat wil stoppen in de vleeskuikensector op 5 procent en in de leghennensector op 3,4 procent. In de overige pluimveesectoren denkt 2,3 procent over stoppen.

Meer informatie Bekendmaking op site AgriDirect

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.