Home

Achtergrond

Cosun en CSM Suiker zetten fusieproces door

CSM-telers kunnen zich aanmelden als lid van Cosun. Volgens voorzitter Aike Maarsingh van de Nederlandse Bieten Federatie en secretaris Jan Willem van Roessel van de raad van beheer van Cosun doen telers er goed aan zich snel als Cosun-lid te laten registreren.

Bij groen licht van de Nederlandse Mededingings Autoriteit op 20 april kan dan de storting van de oud-CSM-leden verrekend worden met de laatste betaling van de bieten. Telers kregen gisteren een tussenbetaling van 6 euro per ton overgemaakt.CSM heeft gisteren het grootste deel van de telers op de hoogte gebracht van de bietenprijs. Cosun stuurde alle CSM-telers een aanvraag voor lidmaatschap en aandelen en een uitgebreid informatiepakket. In dat pakket, naar vijfduizend boeren gezonden, roepen Cosun en de NBF de CSM-telers op zich bij Cosun aan te sluiten.Telers kunnen die stap alleen dit jaar maken. De suikersectorvoormannen verwachten dat de voordelen uit de synergie beginnen met een euro dit jaar en later een paar meer.Telers moeten zich voor 15 april aanmelden bij Cosun en kunnen de storting van 250 euro, die per aandeel nodig is bij toetreding, verrekend krijgen met de bietenbetaling.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.