Home

Achtergrond 195 x bekeken

Besluit over toekenning subsidies vergistinginstallaties laat op zich wachten

Aangezien de Subsidieregeling opwekken duurzame elektriciteit in vergistinginstallaties op de dag van openstelling (19 december 2006) overtekend was, zou er geloot worden. De kamer dringt echter aan op een andere oplossing: meer geld. Dit zal pas bij de behandeling van de voorjaarsnota in juni ter sprake komen, aldus minister van der Hoeven van Economische Zaken.

De motie Crone heeft ertoe geleid dat er niet tot loting is overgegaan, maar te zoeken naar een passende oplossing. Het kabinet heeft daar nog geen besluit over genomen. Dat schrijft minister Van der Hoeven van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Het geduld van de aanvragers wordt dus flink op de proef gesteld. Mocht er geen extra geld beschikbaar worden gesteld, kan het zo zijn dat er alsnog geloot moet worden.

De beslistermijn van 13 weken na ontvangst van de aanvragen liep medio maart af. Deze termijn is op grond van de regeling eenmalig verlengd met 13 weken tot 19 juni. Alle ontvankelijke aanvragers zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gebracht.

Meer informatie Brief van de minister aan de Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.