Home

Achtergrond 157 x bekeken

Verburg wil voedselkwaliteit centraal in beleid

Landbouwminister Gerda Verburg wil zich in het beleid dat zij de komende jaren niet alleen op landbouw en natuur gaan richten, maar ook nadrukkelijker op voedselkwaliteit.

“Ik wil niet alleen minister van LNV worden, maar ook minister van VNL”, zei Verburg bij haar werkbezoek aan Wierden en Enter. Verburg doelt hiermee op de kwaliteit en het sociale belang van de landbouw in sociaal en ruimtelijk opzicht.

“Voedselkwaliteit is voor alle 16 miljoen Nederlanders van belang, en ook natuur en landschap wordt steeds belangrijker. Om dit te realiseren is een sterke landbouw van groot belang”, aldus Verburg.

Verburg was lovend over de wijze waarop de ondernemers in Wierden en Enter inspringen op de veranderingen die mede door de wens van de samenleving op de ondernemers afkomen. “Je kunt afwachten, maar dan weet je dat er óf niks gebeurt of dat er iets gebeurt waar je zelf niks aan kunt doen.” In de gemeente Wierden hebben agrariërs te maken met de Ecologische hoofdstructuur, de aanleg van een nieuwe waterstroom de Doorbraak en de reconstructie. “We moeten blijven praten met elkaar om tot een goed resultaat te komen”, aldus Verburg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.