Home

Achtergrond

Mogelijke vertraging veilingfusie

FloraHolland heeft aangekondigd in beroep te gaan als de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) geen groen licht geeft voor de fusie met Bloemenveiling Aalsmeer.

Het bedrijf hoopt eind juni uitsluitsel te krijgen van de karteldienst, maar houdt rekening met vertraging. Dat zei algemeen directeur Jacques Teelen tijdens een ledenbijeenkomst in Eelde.

De NMa is verplicht binnen dertien weken na de vergunningaanvraag met een oordeel te komen, maar telkens als de dienst nieuwe vragen stelt, wordt de klok stilgezet. Het onderzoek naar de overname van CSM door Cosun duurt daardoor al ruim een jaar.

FloraHolland heeft in september een ledenvergadering gepland waarin de kwekers over de fusie kunnen stemmen. Indien de NMa niet begin juli oordeelt, komt dat schema in gevaar. Dat is tevens het geval als de dienst aanvullende voorwaarden stelt waardoor het fusieplan gedeeltelijk moet worden herschreven.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.