Home

Achtergrond

Meer tijd voor overdragen toeslagrechten

Boeren krijgen langer de tijd om toeslagrechten over te dragen. Dat heeft het ministerie van Landbouw besloten omdat nog niet alle boeren hun toeslagrechten definitief toegekend hebben gekregen. De formulieren moeten nu voor 8 mei zijn ingezonden.

Aanvankelijk moesten de overdrachtsformulieren voor 31 maart zijn ingestuurd. Alleen zitten ongeveer 100 bedrijven nog in onzekerheid omdat ze nog niet weten hoeveel toeslagrechten ze bezitten. Ze hebben namelijk nog geen definitieve toekenning ontvangen. Het uitstel geldt overigens voor alle inzenders.

Verder bestaat er volgens Dienst Regelingen (DR) verwarring over de aanvragen van formulieren die nodig zijn voor de overdracht. Veel boeren denken volgens de organisatie dat de overdracht voor 31 maart gedaan moet zijn en dat na die datum alleen nog maar formulieren voor 2008 te krijgen zijn.

DR stelt dat dit een misverstand is. Ook het aanvragen van de benodigde formulieren kan tot 8 mei. Wel roept DR boeren op niet tot de uiterste datum te wachten maar formulieren zo snel mogelijk in te zenden als ze hun definitieve toekenning al wel bezitten en rechten willen overdragen.

Meer informatie Formulier voor overdragen toeslagrechten op site LNV-Loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.