Home

Achtergrond 200 x bekeken

Kennisbonnen ter waarde van €6.500 in Overijssel

Agrarische ondernemers in de provincie Overijssel kunnen een kenniswaardebon van €6.500 aanvragen. Daarmee kunnen ze een kennisprobleem laten onderzoeken door een instelling, zoals een universiteit, hogeschool, researchafdeling van een bedrijf of een gespecialiseerde adviseur. De provincie financiert, de aanvraag is nu verkrijgbaar via Stimuland.

Zowel agrarische ondernemers als samenwerkingsverbanden van ondernemers kunnen een waardebon aanvragen voor kennisoverdrachtprojecten. Dat is kennis die een ondernemer kan gebruiken bij de vernieuwing van zijn product, productieproces of dienst. Een commissie beoordeelt de aanvraag. Aanvragen die innovatief zijn en rekening houden met duurzaamheid, rendement, concurrentiekracht, kwaliteit en geschiktheid maken de grootste kans.

De kenniswaardebon geeft een bijdrage van de kosten van 75 procent, tot een maximum van €6.500. In totaal zijn er 30 waardebonnen beschikbaar. Een onafhankelijke commissie beoordeelt de aanvragen. Zodra de bonnen op zijn, stopt de toetsingsronde. De subsidie wordt na afloop van het project verstrekt, maar uiterlijk zes maanden na het verstrekken van de bon.

De provincie stelt de subsidie beschikbaar omdat de agri- en foodbusiness belangrijk is voor de economische ontwikkeling van Overijssel. Een recent onderzoeksrapport laat zien dat het agrocluster voor circa 10 procent bijdraagt aan de regionale economie en werkgelegenheid in Gelderland en Overijssel. De perspectieven voor de meeste sectoren zijn goed, mits er innoverend en marktgericht wordt ondernomen. De provincie wil met de bonnen innovatie en ondernemerschap in de landbouw ondersteunen.

Meer informatie Download het aanvraagformulier

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.