Home

Achtergrond 192 x bekeken

Jaaropgave gewasbeschermingsmiddelen naar bloembollentelers

Het Productschap Tuinbouw (PT) verstuurt vrijdag 9 maart de jaaropgave gewasbeschermingsmiddelen 2006 naar alle bloembollentelers. Deze moeten op het formulier het totale verbruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen opgeven over 2006.

De gegevens moeten in kaart brengen wat de resultaten zijn van de inspanningen van de sector om het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en mineralen te verminderen. Telers moeten de jaaropgave voor 6 april aanstaande terugsturen. Bedrijven met minder dan een halve hectare bollen zijn vrijgesteld van opgave.

LTB Acountants en Adviseurs zijn door het PT ingehuurd om de resultaten van de jaaropgave te verwerken. Na verwerking wordt de jaaropgave meteen teruggestuurd naar de telers. Dit gebeurd om de bedrijfsgegevens te beschermen. Het productschap houdt zelf geen archief bij van de individuele bedrijven.

Er zijn verschillende manieren om de jaaropgave terug te sturen. Het kan digitaal met het softwarepakket Agrovision of Opticrop. Deelnemers aan het keurmerk PrimaBol kunnen de gegevens opsturen door ze uit te printen en te versturen in de antwoordenveloppe naar LTB. Bollentelers die zijn aangesloten bij MPS kunnen deze organisatie schriftelijk machtigen om de jaaropgave rechtstreeks te versturen.

Of de jaaropgave correct is ingevuld en het actuele gebruik van gewasbeschermingsmiddelen correct is ingevuld zal het PT steekproefsgewijs gaan controleren. Notá’s van loonwerkers of van leveranciers van gewasbeschermingsmiddelen moeten hierbij overlegd kunnen worden. Telers die zijn aangesloten bij MPS of PrimaBol krijgen geen controle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.