Home

Achtergrond 200 x bekeken

Inspectiediensten voeren samen controles uit

Drie inspectiediensten gaan vanaf april voor het eerst samen controles uitvoeren in de glastuinbouw. Op die manier krijgen tuinders minder vaak rijksinspectiediensten op hun bedrijf. De Algemene Inspectiedienst AID, de Arbeidsinspectie en de Plantenziektekundige dienst (PD) bezoeken in wisselend verband in totaal 375 tuinders.

Het samen controleren in de glastuinbouw is het eerste project van het inspectieloket van het Ministerie van LNV. Dat is naast een vraagbaak voor ondernemers ook een samenwerkingsverband tussen diverse rijksinspecties. Elke inspectiedienst controleert voornamelijk op het eigen aandachtsgebied, maar de inspecties worden op elkaar afgestemd. Ook doen de diensten ervaring op met het deels uitvoeren van elkaars taken.

De AID richt zich hoofdzakelijk op de regelgeving rondom gewasbeschermingsmiddelen. De Arbeidsinspectie let vooral op de fysieke belasting, de algemene en machineveiligheid en het veilig werken met stoomketels. Tot slot is de PD er verantwoordelijk voor te voorkomen dat ziekten, plagen en ongewenste planten Nederland binnen komen en zich hier vestigen. Deze organisatie controleert daarom steekproefsgewijs gewassen en vegetaties.

Meer informatie Website samenwerkende rijksinspecties

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.