Home

Achtergrond 284 x bekeken

Geen volledige slachtpremie per kalf

Kalverhouders krijgen in 2007 niet de volledige slachtpremie van 50 euro per kalf uitbetaald. Dat is mede omdat ook voor 2006 een financieel plafond geldt van 40,3 miljoen euro. De Productschappen Vee, Vlees en Eieren verwachten dat de premie zal uitkomen op 39 of 40 euro per kalf.

Hierbij speelt ook de afgesproken modulatiekorting een rol in het kader van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid. De modulatiekorting is ten opzichte van 2005 van 3 procent naar 4 procent gegaan.

Het aantal premiewaardige kalveren voor het premiejaar 2006 zal volgens de PVE uitkomen tussen de 955.000 en 970.000 stuks. In het premiejaar 2005 waren er nog meer dan een miljoen premiewaardige kalveren.

Er kunnen eventueel kleine kortingen worden opgelegd voor het niet voldoen aan de randvoorwaarden (cross complience) en/of voorwaarden rond de verzamelvragen, zoals per 2005 geïntroduceerd in het kader van de hervorming van het gemeenschappelijk landbouwbeleid.

Voor de slachtpremieregeling voor kalveren kunnen onjuiste I&R registraties tot gevolg hebben dat een kalf niet premiewaardig is. Onder bepaalde voorwaarden heeft de kalverhouder, die de registratie aan I&R heeft gemeld, de mogelijkheid om onjuiste registraties te laten herstellen.

Voor premiejaar 2007 (slacht tussen 1 januari en 31 december 2006) kunnen kalverhouders uiterlijk tot en met 31 maart 2007 gegevens (laten) herstellen. Herstelmeldingen na deze datum worden niet meegenomen. Overigens resulteren herstelde I&R gegevens niet automatisch in een premiebetaling.

Is er een wijziging op een melding die tot en met 8 december 2006 is gedaan dan moet de kalverhouder deze schriftelijk indienen bij Dienst Regelingen. Meldingen na deze datum kunnen de kalverhouders zelf herstellen via internet (het LNV-Loket) of via het voice response systeem (0900-2252004). Wijzigingen van meldingen die al een definitieve status hebben kunnen de kalverhouders schriftelijk indienen.

Meer informatie Het LNV-Loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.