Home

Achtergrond 174 x bekeken 1 reactie

Broedertwist weidemelk

Nog niet zo lang geleden trok Campina de grote broek aan: de supermarkten moeten voor Campina-melk maar eens meer gaan betalen. Zo niet, dan zou het bedrijf wel eens geen zuivel meer aan die keten kunnen leveren. Daarmee speelt de coöperatie hoog spel: als de verkoopprijs niet hoger komt te liggen, moet Campina wellicht fabrieken sluiten.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    K. Pekelaer

    Ik denk dat Tiny Sanders van Campina duidelijk argementen heeft en ik steun ze helemaal. Afgezien van de eerste gevolgen (fabriekssluitingen)zijn er meer negatiev scenario's: 1) niet alleen bij Campina is de druk groot maar bij meer levensmiddelenbedrijven staat het water aan de lippen. 2) Door de lage winstmarges staat innovaties onder druk; de investeringen verdienen zich langzaam terug. Kortom de prijzenslag werkt als een boomerang op de sector, bedreigt de economie en doet uiteindelijk ook de consumenten tekort

Of registreer je om te kunnen reageren.