Home

Achtergrond

Branders met een lage emissie NOx ook dit jaar onder MIA/VAMIL

Gasgestookte branders met een lage emissie van stikstofoxiden (NOx) komen ook dit jaar weer in aanmerking voor de Mia/Vamil regeling. De eisen zijn in vergelijking met vorig jaar wel aangescherpt. Dat meldt SenterNovem uit Zwolle, de organisatie die In opdracht van de overheid initiatieven ondersteunt die duurzaamheid stimuleren.

De wettelijke norm van de NOx-emissie ligt volgens SenterNovem op maximaal 70 milligram NOx per kubieke meter aardgas. Er is echter fiscale winst te behalen als de branders aanzienlijk minder NOx uitstoten. Zo komen branders met een emissie van maximaal 40 milligram voor meer fiscaal voordeel in aanmerking dan vergelijkbare branders met een uitstoot van 50 milligram.

Voor branders met een maximale uitstoot van 40 milligram NOx geldt dat maximaal 15 procent van het totale investeringsbedrag van de winst mag worden afgetrokken. Voor branders met een emissie van 50 milligram komt maximaal 15 procent van de helft van het investeringsbedrag voor aftrek in aanmerking.

Om het fiscale voordeel te kunnen benutten moet een gecertificeerd meetrapport van de NOx-emissie binnen vier weken nadat de brander in gebruik is genomen bij SenterNovem zijn ingeleverd.

Meer informatie De website van Senternovem
Lees ook De Volledige regeling VAMIL/MIA

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.