Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

Beter voor de boer?

AGRARISCH DAGBLAD - "Het toekomstplan van Milieudefensie voor de veehouderij is ook beter voor de boer. Afzien van schaalvergroting en halvering van de veestapel zou meer boeren aan het werk houden." Campagneleider Wouter van Eck zegt het allemaal met droge ogen. Hij kan het bijna niet menen, zo naïef en eenzijdig is het plan Boeren met Toekomst .

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wouter van Eck, Milieudefensie

    Uw commentaar is wat slordig. De door ons voorgestelde heffing per kilo verkocht vlees is een zogeheten gebruikersbelasting. Dit is een nationale bevoegdheid, die Nederland bijvoorbeeld ook al bij frisdrank toepast. Dit middel is dus wel toegestaan door EU en WTO. Zoals op pagina 15 van onze notitie staat geldt deze heffing voor de 800 kilo vlees die in Nederland wordt verkocht (ook als het uit het buitenland komt) en belast het juist niet het exportvlees! Verder is Milieudefensie tegen subsidies die overschotten en dumpingen stimuleren en voor subsidies die kwaliteitsproductie mogelijk maken. Boeren verdienen een goede beloningen voor een goed product!

Of registreer je om te kunnen reageren.