Home

Achtergrond 226 x bekeken

Aardappelen en groenten flink duurder

Aardappelen en groenten waren in februari 2007 negen procent duurder dan in februari 2006. Voor fruit moest 2,2 procent meer worden betaald. Melk kaas en eieren waren gemiddeld 2,2 procent in prijs gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De totale categorie voedingsmiddelen was in februari 1,0 procent duurder dan in februari 2006. De inflatie is uitgekomen op 1,5 procent. Dat is iets hoger dan in januari toen de prijzen nog 1,4 procent hoger lagen dan een jaar eerder.

De kleine toename van de inflatie komt vooral door de gestegen benzineprijzen. Deze lagen 0,2 procent hoger dan een jaar eerder. In januari was benzine nog 3,5 procent goedkoper dan vorig jaar.

In de afgeleide consumentenprijsindices van het CBS is het effect van veranderingen in de tarieven van productgebonden belastingen en subsidies, en van consumptiegebonden belastingen uit de prijsontwikkeling geëlimineerd.

Meer informatie Bekendmaking op site CBS

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.