Home

Achtergrond

Zaltbommel vraagt uitstel oefenvluchten Apaches

De gemeente Zaltbommel vraagt Defensie voorlopig geen oefenvluchten boven de Bommelerwaard te houden met Apache-helikopters.

Zij wil de uitkomst afwachten van onderzoeken naar het incident waarbij een Apache van de Koninklijke Luchtmacht tegen een hoogspanningskabel vloog.

De luchtmacht gaf eerder al aan dat er dit jaar niet meer gevlogen wordt boven de Bommelerwaard. In het nieuwe jaar worden de vluchten hervat, onder meer omdat de piloten moeten trainen voor uitzending naar Uruzgan.

Het stadsbestuur van Zaltbommel vindt de laagvliegoefeningen onwenselijk totdat duidelijk is wat de oorzaak is van het incident van vorige week en wat de risico's zijn. "Er kunnen nu geen garanties worden gegeven dat een vergelijkbaar of veel ingrijpender incident zich niet nogmaals voor zal doen'', aldus de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.