Home

Achtergrond 81 reacties

Woest op Thieme

Okee, haalde ze eerst het bloed onder m'n nagels uit, nu komt de stoom uit m'n oren. Het nieuwste project van Marianne Thieme, en vriend(innet)jes: Meat the Truth.
Voor diegene die gisteren het journaal niet hebben gezien: Meat the truth is Thiemes visie op de klimaatproblematiek. En in haar ogen is de veeteelt een van de grootste klimaatproblemen. En dat toont ze, natuurlijk op ‘subtiele’ manier, met een zeer eenzijdige kijk en visie in een film.

Het is me nu wel weer duidelijk dat de Partij voor de Dieren maar met 1 missie in de kamer gekomen is: om alle boeren op te ruimen of in ieder geval flink uit te dunnen.
En daar is deze boerin het in ieder geval niet mee eens!

Dus Nederlands veehouderij, wat is onze reactie op deze film? Wat gaan onze belangenorganisaties eraan doen? Komen we met een gezamelijk standpunt? Hoe gaan we daarmee om? Komt er een weerwoord of laten we dit ook weer over onze kant gaan? Wat is de waarheid?
Ik wil dat er actie ondernomen wordt! Is de wereld voorzien van voedsel nu ineens ondergeschikt?

Met een zelfvoldane blik snijdt Thieme een dikke vette slagroomtaart aan om de lancering van d'r belachelijke filmpje te vieren. Weet ze eigenlijk wel waar slagroom van gemaakt wordt?


Laatste reacties

 • no-profile-image

  Gert Hesse

  Heeft ze die auto van Holleeder geleend,of zo.Die heeft volgens mij ook zo,n asobak.
  Wat betreft hebben ze wel wat van elkaar.
  Behalve zij legt de landbouw om.

 • no-profile-image

  zie boven

  Het is ziekmakend hoe de PvdD in staat zijn zo in het nieuws te komen en te blijven. We leven in Nederland langer dan waar ook ter wereld. Hoezo beter eten ? Mag ik nog kiezen wat ik eet?
  Goed gras geeft ca. 10 x meer zuurstof af dan bos en neemt dus ook veel CO2 op.Zet een kiesdrempel op minder dan 3 zetels in de Tweede Kamer !

 • no-profile-image

  hans

  De reactie van de agrariërs zijn weer voorspelbaar en net zo ongenuanceerd als de film van Thieme. Als jullie serieus genomen willen worden kom dan ook met een gefundeerde reactie. Laat een tegenonderzoek uitvoeren als branche. Schakel jullie standsorganisaties in !
  Maar kom niet met dit soort domme opmerkingen.

 • no-profile-image

  Franca Swinkels

  Eindelijk kunnen we Marianne Thieme dankbaar zijn.
  Wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in. Ze heeft een filmpje gemaakt waarin duidelijk wordt waar zij voor staat: Naief en dom en egoistisch.
  Elk mens met een gezond verstand weet wel beter. Dus prima Marianne ga zo door! Ik ben je dankbaar!

 • no-profile-image

  gerrit

  ....de NMV heeft het allang geroepen dat Marianne niet spoort

 • no-profile-image

  arie

  als je in die oogkassen kijkt zie je gelijk waar ze gebrek aan heeft (gehad) zuivel!

 • no-profile-image

  ton

  Hoewel ik de woede en emoties wel kan begrijpen, ondersteun ik Hans uit Exloo volledig in zijn reactie.
  Beter één goed onderbouwde tegen(re)actie dan honderd kreten uit frustratie.
  Ik heb in een andere column reeds verwezen naar een artikel uit het NRC van 10 maart 2007 waarbij ik het "wetenschappelijk bureau" van Thieme welke zogenaamd de onderbouwing moet leveren even nader belicht heb.

 • no-profile-image

  Ton Brandsen

  Hypocretie van de eerste plaats.
  Wat een gehuichel van Marianne Tieme.
  En onbeschoft ze wil zelf aan het woord blijven en valt een ander steeds in de rede.
  Jammer dat ze zich niet verslikte in die slagroom taart.

 • no-profile-image

  Joep Bless

  Hoe is het in godsaam mogelijk dat dieren op deze wereld het grootste milieu probleem opleveren daar elk dier deel uit maakt van een ecologische kringloop.
  Het is dan ook volstrekt onzin dat er uberhaupt een toename van welk broeikas gas dan ook zou onstaan door dieren.
  De enige milieu vervuiler die er op deze aarde rondloopt is de mens zelf.
  Die door het winnen van fossiele brandstoffen en delfstoffen en vervolgens chemische bewerkingen zodanig worden veranderd dat ze niet meer door de natuur kunnen worden verwerkt en dus op deze wijze ons milieu werklijk vervuilen.
  Bovendien is het wel erg gemakkelijk om alleen maar naar de uitstoot van een selectie van een aantal zogenaamde broeikas gassen te kijken omdat dit toevallig populair is.
  Het doel heiligt de middelen lijkt het wel
  immer de partij van de dierenvindt dat wij allemaal vegetaieer moeten worden.
  Ik zou zeggen geef de katten en de honden dan ook maar alleen maar groente en andere plantaardige producten dan weet je zeker dat ze doodgaan.
  En zijn we dus ook van dat probleem af.
  Deze laten immers ook scheten en poepen ook.
  Bij deze wil ik iedereen oproepen om met beide benen op de grond te blijven staan en ons druk maken om zaken die werkelijk iets opleveren.

 • no-profile-image

  Nederlandse MelkVeebond

  Partij voor de Dieren kiest voor de auto
  De titel van de film waarvoor Al Gore deze week de Nobelprijs voor de vrede kreeg, gaf het al aan: An uncovenient truth, een waarheid over het klimaat die ons niet uitkomt.

  De mens is mogelijk verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde en de klimaatsveranderingen, omdat hij teveel fossiele brandstoffen verbruikt en daardoor enorme hoeveelheden CO2 in de atmosfeer brengt die miljoenen jarenlang opgeslagen lagen in het binnenste van de aarde.

  Een ongemakkelijke waarheid, omdat we zo graag autorijden en bijvoorbeeld onze woningen en terrassen verwarmen. We zijn gek op technische snufjes en comfort. Comfort met een hoge prijs.
  De Nobelprijs werd uitgereikt omdat Al Gore ons een spiegel heeft voorgehouden, al staat het spiegelbeeld én de bijbehorende consequenties ons niet aan.

  Splinterpartij PvdD heeft daar zeer handig op ingespeeld: mensen willen immers de auto niet uit, ze willen die thermostaat niet lager zetten en bewuster omgaan met energie, dus moet je ze een uitweg bieden. Je verklaart de veehouderij tot schuldige van het klimaatprobleem.

  Minder of geen vlees eten lost volgens de PvdD alle klimaatproblemen op, en daar hoef je geen kilometer minder om te rijden!

  Door vervolgens radio- en tv-coryfeeën aan zich te binden en te betrekken bij de lancering van deze ‘oplossing’, heeft de PvdD zich bovendien verzekerd van kritiekloze, kostbare zendtijd.
  De Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) kan deze absurde voorstelling van zaken succesvol weerleggen met wetenschappelijke rapporten, samengesteld door onafhankelijke onderzoekers. Dat is dus niet het probleem. Wat de NMV wel een probleem vindt, is het feit dat de PvdD door een foute weergave van de werkelijkheid het milieu ernstig beschadigt. Woordvoerster Thieme stimuleert willens en wetens het autogebruik (in zware SUV’s) op valse gronden.

  De feiten zijn simpel, de opwarming van de aarde is aantoonbaar begonnen na de Industriële Revolutie eind 19de eeuw; na de herintroductie van fossiele brandstoffen in onze atmosfeer.

  Terwijl dieren deel uitmaken van de klimaatkringloop en niet meer uitscheiden aan CO2 equivalenten dan ze opnemen met hun voedsel, stoten fossiele brandstoffen extra CO2 uit, CO2 die miljoenen jaren duurzaam opgeslagen lag binnen de aarde.

  Terwijl de koe de verpersoonlijking is van groene energie, kiest de PvdD voor de auto, het symbool voor uitstoot en klimaatschade.
  Goedgelovige burgers die niet bereid zijn een stapje terug te doen in energieverbruik, zullen de visie van Thieme omarmen en doorgaan met hun onverantwoordelijke en energieverspillende gedrag.

  Door de feiten te ontkennen, zoals ze in de bekroonde film van Gore werden uiteengezet, geeft de PvdD blijk van een gevaarlijke politieke agenda. Een politiek agenda, waarop het elimineren van de veehouderij bovenaan staat. Door in te spelen op de goedgelovigheid, ingegeven door gemakszucht van de Nederlandse burgers, probeert de PvdD deze agenda te realiseren.
  De propagandamachine van de PvdD produceert kwalijke uitstoot. De NMV roept daarom milieuorganisaties en politieke partijen met het milieu op de agenda op, om zich te laten horen.

  Zodat de werkelijke problematiek op de agenda komt en op de agenda blijft! • no-profile-image

  gerrit

  @hans, exloo...is het zo goed! het verhaal van de nmv is duidelijk genoeg lijkt me

 • no-profile-image

  white cowbell oklahoma

  dom blond and famous...

  tis wel een lekker ding...

 • no-profile-image

  Joost

  Meat the truth ?

  Maak meat van die trut !

 • no-profile-image

  sjeng

  ja witte je hebt gelijk.
  maar nu mijn reactie. Ik hoop dat miss thieme nog met een heleboel meer van die onzin komt, hoe meer hoe beter. want het wordt steeds ongeloofwaardiger, ook voor stadslui.
  Heeft iemand nog ideeen waarmee ze voor de dag kan komen?

 • no-profile-image

  Thiemeaanhanger

  Eindelijk iemand die én gelijk heeft én zetels binnen haalt, volgende keer staat de Partij voor de Dieren vast en zeker op nóg (veel?) meer zetels. ´Goed voor de dieren, béter voor het milieu.´ En over die slagroomtaart, het is uit beleefdheid hoor om een klein hapje te nemen van wat er wordt aangeboden , tis gewoon een kwestie van fatsoen. Geweldige vrouw trouwens, mooi en ook nog met oog voor ethiek. Wát wil je nog meer eigenlijk .., ok zetels, ze komen d´r an.

 • no-profile-image

  Berend

  Hoe meer als Thieme onderzoeksresultaten negeert of omdraait,zoals het meest recente rapport gepubliceerd door Wageningen Universiteit wat betreft het aandeel van de CO2 uitstoot en methaan uitstoot van de veehouderij, des te eerder wordt ze niet meer serieus genomen.
  Compliment voor Peter ten Hoeve van de NMV die met de echte feiten komt en Thieme hier mee confronteerd.
  Heb ik gemist in NOVA waar Thieme weer eens de veehouderij in discrediet bracht met het promotieverhaal over haar film.
  Niet gehinderd door kennis van zaken probeert Thieme op elk moment de veehouderij in een slecht daglicht te stellen, om zo het vegetarisme te promoten.
  Op deze manier graaft ze haar eigen graf.

 • no-profile-image

  Herbert

  volgens mij heeft Thieme "de goed wies kapot' haha,, eigelijk best grappig hoe ze door haar verhaal doorWORSTelt... maar een Koe eet gras (en andere biologische producten, kan eventueel nog melk geven ( 't is echt waar! 't zijn super beesten) en je kunt er ook nog van leven.. en dan ga je zeuren over de uitstoot van een koe. Als die Thieme zo groot en dik was, zou ze ook wel vaker naar de Toilet moeten om die eens flink vol te gooien. ze weet zelf niet waar ze mee bezig is!

 • no-profile-image

  joop

  Zo gaat dat steeds, het is de arrogantie ten top,maar echt benul hebben die mensen niet.Hoeveel co2 produceert haar eigen lichaam?Wat voor auto rijdt ze,hoehoog is haar electrish rekening,hoeveel gas verstookt ze? les: 2 dagen Italie staking:bijna hongersnood--bommelerwaard zonder stroom , zou A.dam 2dagen zonder zitten wat dan.......

 • no-profile-image

  joop

  Zo gaat dat steeds, het is de arrogantie ten top,maar echt benul hebben die mensen niet.Hoeveel co2 produceert haar eigen lichaam?Wat voor auto rijdt ze,hoehoog is haar electrish rekening,hoeveel gas verstookt ze? les: 2 dagen Italie staking:bijna hongersnood--bommelerwaard zonder stroom , zou A.dam 2dagen zonder zitten wat dan.......

 • no-profile-image

  bus

  afschieten!!!!! dat stomme mens!!!!
  opknopen aan de hoogste boom!!1
  als ik haar tegen kom sta ik niet in voor de gevolgen!!!

 • no-profile-image

  Thieme Stomme

  Eens iets in haar mond duwen waar ze niet omheen kan praten! Kan ze ook al deze ongenuanceerde nonsens niet meer spuwen!

 • no-profile-image

  johan

  waar blijft lto

 • no-profile-image

  R. Gotink

  Sjongejonge, alsjeblieft wat een lulkoek van Thieme. Wat denkt ze nu? Dat ze met dit onbenullige weetje (is het wel een feit???????) de landbouw zwart kan maken! En wat dan? Stel dat er over een x aantal jaren door haar domme uitspraken geen landbouw meer mogelijk zou zijn in Nederland, is dan het probleem opgelos???? IN NEDERLAND MISSCHIEN WEL JA! Maar al dat voedsel wat Nederland dan niet meer kan produceren op haar supergoed georganiseerde en hygiënische bedrijven (want dat zijn het) dat wordt dan wel ergens anders geproduceerd (Polen, Duitsland en elders). Dus wat heeft het klimaat aan het lulverhaal van Thieme?? Juis totaal NIKS. Die Marianne Thieme, die het vooral van haar uiterlijk moet hebben, is bezig met het verschuiven van het probleem, want Nederland moet natuurlijk weer voorop lopen met die klimaatproblematiek. Keurig Marianne, ga zo door met jezelf voor gek zetten en ik ben benieuwd wat je volgende ondoordachte standpunt zal worden. Ik hou het in de gaten.

  Groeten aan alle veehouders

 • no-profile-image

  Joey Rijpkema

  Ik weet niet wat voor een debiel die Thieme is, maar ze weet totaal niet waar ze het over heeft. 1 test wijst uit dat veehouderij veel uitstoot heeft, wie zegt dat dat ook klopt. Het is gewoon te gek voor worden dat zo'n persoon die totaal geen verstand van zaken heeft in de kamer zit en überhaupt wat te vertellen heeft. Ze moet lekker opzouten uit de kamer en moet zich niet gaan bemoeien met zaken waar ze niks vanaf weet. Je ken me niet kwaaier krijgen !!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Paul

  Wat een onzin van die Thieme. Het probleem is dat ze die onzin goed kan verwoorden dat er toch mensen zijn die het geloven. Ze zit alleen maar in de 2e kamer omdat er mensen zijn die haar een lekker wijf vinden en meer niet.

 • no-profile-image

  william

  hulde aan Ellen van de ven en de nmv, succes met de strijd tegen deze onzin.

  En wat die thieme betreft, als je geen verstand hebt praat dan ook niet zoveel, is beter voor je geloofwaardigheid. • no-profile-image

  Boerke

  Hee thiemeaanhanger.. Vind je het ook niet een klein beetje raar dat er een slagroomtaart staat opeen bijeenkomst waar een film tegen de veehouderij gepromoot wordt?? Hoe hypocriet kun je zijn? Maar ja kunt er een mooie draai aan geven, dus ik snap wel dat je achter thieme aanloopt, die verdraait ook alles. En laat alleen dingen zien die haar goed uit komen. Wel eens over de gevolgen nagedacht als alle koeien uit nederland weg zijn?? Geen koeien meer in de wei, dus ook geen boeren meer om 75 % van nederlands oppervlak ZO GOED ALS GRATIS te onderhouden. Ja, de akkerbouwers, maar die worden dan waarschijnlijk ook snel genoeg weggepest vanwege de kunstmest en de bestrijdingsmiddelen. Met als gevolg dat in een ander landmeer koeien gehouden worden, onder waarschijnlijk minder goede omstandigheden en zeker met minder oog voor dierwelzijn als hier. Met als gevolg dat nederland zijn zuivel kan gaan importeren. Lijkt je dat een goed plan? Denk er nog s over zou ik zeggen, voordat er nog meer onzin uitgekraamd word. Mevrouw thieme zit voor niets anders in de kamer als voor haarmooie koppie, en om de rest van de kamer te frustreren en op kosten te jagen! Bedankt he!

 • no-profile-image

  Gerrit

  Dit mens is de bedreiding voor onze economie, ze is een idealist die werkelijk niet weet waar ze het over heeft, de halve wereld vergaat van de honger en zij wil alleen maar duurzaam produceren.

 • no-profile-image

  Bio

  Man haar verhaal zit zo vol met tegenstrijdigheden, ik kan ze zo snel niet allemaal onthouden. Vooral de hypocritie om met een HUMMER daar aan te komen, ..reactie; jaa koeien zijn erger hóór!..Dus iedereen die vegetarisch is mag een hummer rijden? mooie klimaatneutrale werking Thieme.
  En dan de antwoorden die ze geeft op vragen, als ze de vraag al niet verpest door er doorheen te praten.
  Wat mij o.a. opvalt is haar reactie op bijvoorbeeld de directe vraag over soja, hier geeft ze geen antwoord op. En zo zijn er nog veel dingen waarvan ik denk geef dan aub concreet en vooral reeel onderbouwd antwoord want dat zijn punten waar jullie film op gebaseerd is, wederom wordt ik dan teleurgesteld.
  Wat ze wel doet is er vluchtig omheen draaien en snel met een tegenargument komen over een ander punt, en inderdaad vind ik haar nerveuzer overkomen verderop in het interview (en dat terwijl ze zo 'goed' improviseren)
  En inderdaad haalt de koe/overige dieren zijn C (koolstof, aanwezig in CO2 én methaan) atomen uit de bovenlaag van deze aardkost (opgenomen en gebonden tot glucose/zetmeel door planten), laten we zeggen dus de korte koolstofkringloop. Dus dat we al bjna 100 jaar wereldwijd in grote mate koolstoffen uit de aarde ontrekken die op grote diepte begraven liggen (ze zijn niet voor niets begraven denk ik dan maar weer, maar zo lijk ik wel een doemdenker) heeft hier niks mee te maken? Da's dan mooi, doe ik voortaan alle ritjes met m'n VW die ik heb omgebouwd tot de uitstoot van een hummer.
  Kijk als je een beetje scheikundig verstand hebt begrijp je dat veehouderij zich voedt met producten uit de korte koolstofkringloop, ik heb nog nooit een koe aardolie zien drinken. wel weet ik dat daar weer plastic van gemaakt wordt (waar de stukjes valess in zitten. Ook gemaakt uit landbouwproducten maar goed, wél vegetarisch..) Maar dat kan ook trouwens van zetmeel, dat vind ik persoonlijk een prachtige ontwikkeling. Maar raad eens waar dat zetmeel vandaan komt...
  En dan eens een stukje scheikunde waar je helemaal van staat te kijken, als je de methaan uit de mest opvangt in biogascentrales kun je hiermee energie in de vorm van elektriciteit (stroom! zeer populair en nuttig voor milieuvriendelijke emissiearme auto's) warmte (ipv je aardgasboiler, lange koolstofkringloop) en bovenal als restproduct mest die amper methaan meer uitstoot (is immers eruit gehaald en omgezet in energie). En nog mooier, deze mest wordt door zijn zuivere minerale samenstelling nog sneller opgenomen door planten ook, dus minder emissies van meststoffen naar grondwater!!! Prachtig toch hoe de natuur in elkaar steekt, alles staat in verband met elkaar. En er wordt door de sector ook al (lang) aan gewerkt om dit te realiseren, maar als het kabinet dan in 1 keer de subsidie voor o.a. biogasinstallaties de nek omdraait (want ja, het doel was bereikt) Dan jaag je initiatiefnemers én investeerders weg van dergelijke projecten. Initiatief is er genoeg in de sector, maar om dat echt op gang te helpen heb je wel geld nodig en dat is bij elke ontwikkeling zo.

  Ik kan nog een heel verhaal schrijven over hoe de agrarische sector verder kan bijdragen aan een betere wereld, maar daar heb ik nu geen tijd voor en het lijkt me ook beter dat mensen dat zelf uitzoeken (en dan niet op de pvdd site waar geen zinnige en correcte onderbouwingen staan, en geloof me; die heb ik bekeken)

  Kort samengevat, verketter a.u.b. de agrarische sector (binnen nederland in ieder geval niet) niet, er wordt reeds hard gewerkt aan oplossingen waarvoor het initiatief al is genomen ver voordat de pvdd om de hoek kwam kijken.
  Als je dan wel graag klaagt heb het dan over de mestvijvers in amerika waar de mest gewoon wegloopt in een 'dal' en daar als een soort vijver blijft liggen zodat AL het methaan rustig kan verdampen in de atmosfeer en de rest lekker in de bodem kan zakken. Om het nog maar niet te hebben over de koeien die daar worden opgefakkelt binnen een paar jaar met hormonen zodat ze 365 dagen per jaar kunnen blijven produceren.
  Waar dan wel weer tegenover staat dat de productie van bio-ethanol in die regio explosief toeneemt, waar blijven wij Den Haag? Problemen met loslaten van de accijnzen? o ja die zijn natuurlijk nodig voor de kamervragen van de pvdd...
  Steek a.u.b. dat geld in de ontwikkeling van een plant die wel methaan (CH4) kan omzetten ofzo, ik noem maar een ultieme fantasie.

 • no-profile-image

  marti van de berg

  Het zo vreselijk jammer dat iemang als Marianne Thieme die totaal geen verstand heeft van de veehouderij sector in Nederland, en alleen maar populistische kreten schreeuwt, zo'n grote inpact kan hebben in Nederland.

 • no-profile-image

  Janne Swinkels

  Marianne Thieme van de PvdD wil heel Nederland laten geloven dat 1 koe evenveel co2 gas uitstoot als 4,5 auto.
  Ik zou willen zeggen tegen haar: Beste Marian ga eens in een garage staan met 4,5 draaiende auto's en kijk eens of je het langer uithoudt dan in dezelfde ruimte met 1 koe. Waarschijnlijk weet je het antwoord al!!!Beste Judit uit Zaandam en mw Thieme, ik begrijp best dat milieu- organisaties alles aan willen grijpen om het houden van dieren in Nederland te frusteren, maar dan worden ze elders in de wereld gehouden en dan kun je alle dierenwelzijn wel op je buik schrijven. Dus jullie standpunten zijn wel erg naief en hypocriet, mogelijk kan de PvdD meer oog gaan krijgen voor de werelwijde krapte aan voedsel die gaat ontstaan.
  In dat verband is de vraag relevant wanneer er een heffing op het houden van huisdieren komt, want deze eten erg veel vleesproducten en kunnen in huizen hun natuurlijke gedrag niet bezigen. Verder veroorzaken zij een groot lokaal mestoverschot, wat niet milieuvriendelijk wordt aangewend cq verwerkt. Graag zie ik uw antwoord tegemoet mw Thieme

 • no-profile-image

  Henk Waterink

  Zonde om op deze onzin te reageren, gewoon doodzwijgen. Alle aandacht werkt alleen maar averechts, en speelt dit wijf in de kaart. Dus gewoon niet op reageren!

 • no-profile-image

  Jeroen

  Ik zag gisteren op tv dat Katja Schuurmans en Chantal Janszen levende wormen aan een vishaak hingen! Raar dat de PVD hier geen opheft over maakt.

 • no-profile-image

  geurt

  Beste Janne Swinkels, de krapte aan voedsel wordt veroorzaakt doordat er 7-9 kg plantaardig voedsel in dieren gestopt moet worden om één kg vlees te produceren. Dat lukt gewoon niet meer straks met een groeiende wereldbevolking. Nu al gaan 1 miljard mensen met honger naar bed. Hoe kun je kinderen uitleggen dat het tropisch regenwoud gekapt wordt om soja te verbouwen waar koeien en varkens mee gevoerd worden? Enig idee?

 • no-profile-image

  Walsberg

  Beste Geurt uit Kraggenburg.
  Het is je wellicht nog niet opgevallen, maar dit is geen forum.
  Dit is een plek waar mensen kunnen reageren op nieuws uit een bepaalde krant en niet zo'n forum waar alle groene flikkers hun rijkelijke vrije tijd verdoen met het elkaar nazeveren en roeptoeteren.
  Hier geven hardwerkende mensen hun mening over onderwerpen die hun aan het hart gaan, maar blijkbaar hebben de groene uitkeringstrekkers die hele dagen de tijd hebben om hun braaksel te spuien via de tamtam al aan elkaar doorgegeven dat men hier ook veel tijd kwijt kan met hun getrijter.
  Jammer genoeg voor jou en je holmaatjes boeit ons het geblér van een stel hersendoden niet zo bijster veel.

 • no-profile-image

  Karin van Helden

  Die Thieme moet eerst maar een leren hoe de spijsvetering van de mens en koe in elkaar zit!!!!

 • no-profile-image

  Martijn Fokkink

  Beste Ellen,

  Volkomen eens ben ik het met jou opavatting over de manier waarop firma Thieme de wereld confronteerd met haar belachelijke opvattingen.

  Het is gewoon beschamend om te zien dat ze als weerwoord op de argumenten de de meneer van de NMV aanvoerd constant terugvalt op allerlei onderzoeken van wereldwijde organisaties.
  Op deze manier laat ze blijken dat ze zelf nergens KAAS van gegeten heeft.

  De veehouderij, voedselvoorziener van de wereld zo in het verdomhoekje te zettend is absoluut onterecht en misselijkmakend!

  Marianne en PvdD, jullie slaan door in jullie opvattingen en meningen.
  Onzin als dit verkopen valt misschien in goede aarde in de randstad en de onwetende consument, maar vroeg of laat zal iedereen inzien dat veehouderij een onmisbare schakel is in de voedselvoorziening.

  Bovendien.. de ruimte die vrij zou komen bij inkrimping van de (Nederlandse) veestapel benutten voor bebouwing?!
  Dat lijkt me verre van natuurvriendelijk! De veehouderij verbannen om nog meer woningen te bouwen?
  Nederland NOG voller met mensen?!
  Nog meer mensen in Nederland heeft ABSOLUUT geen toegevoegde waarde,
  Koeien in Nederland echter wel, ondanks de uitstoot van methaan en lachgas produceren zij hoogwaardig voedsel. Zuivel en Kaas.
  En hoezeer Marianne en haar bende doorgeslagen activisten ook graag zouden zien dat de hele wereld vegatarisch wordt, dit zal gelukkig nooit de waarheid worden.

  De sector moet zich weren tegen deze onzin. Hoe langer we wachten, hoe meer steun instanties als PvdD zullen krijgen!
  De agrarische sector heeft in vergelijking met andere sectoren altijd erg veel gepikt en geslikt. Het is hoog tijd voor een weerwoord!

  Niemand mag vergeten welke hoogwaardige functie de (Nederlandse) veehouderij vervult. Het benutten van voedsel(resten), gras en de levering van zuivel en vlees.
  KLIMAATNEUTRAAL..

  Vriendelijke groet,

  Martijn Fokkink

 • no-profile-image

  Rick Kerkhoff

  dat wijf moet nie dom lullen vuile stadse

  ze heeft er geen verstand van ga lekker op kantoor zitten pennenlikker.

 • no-profile-image

  stefan

  haha ze is wel zo onwijs tegen koeien en dierlijke voeddingsstoffen, maar ze is zelf ook een KALF. echt zo dom als het achter ent van een VARKEN, wat een KOE lip nou ze mag van mij kappen met d'r stomme geouwehoer want hoogstwaarschijnlijk betalen wij daarvoor!!
  groetten stefan

 • no-profile-image

  jurian

  best mens die marianne ze bekijkt het alleen een beetje van 1 kant:P

 • no-profile-image

  Mieke van den Broek

  Marianne Thieme zegt in het interview dat 1 koe net zoveel broeikasgas uitstoot als 4,5 auto!!

  TIP voor Marianne Thieme;

  Ga eens een halve dag in een gesloten garagebox staan met één lopende auto
  en ga eens een halve dag in een gesloten garagebox staan met één koe!

  Dan zou je niet willen dat er 4,5 auto in die garagebox hadden gestaan!

  Mag ik haar dan nog 2 tips geven;
  Tip 1; Begin eerst met de garagebox met de koe!
  Tip 2; Als je ergens geen verstand van hebt, praat er dan ook niet over!! En ga iets nuttigs doen!

  Met vriendelijke koeien groeten,
  Mieke van den Broek

 • no-profile-image

  sauren

  Ik snap niet dat zo een vrouw met haar partij in de kamer is gekomen. hoe haalt ze het lef om zo over de landbouw te spreken terwijl ze er geen verstand van heeft. laat haar eens een jaar boerin spelen. en dat ze moet leven met wat ze financiel verdient. dan piept ze wel anders hoop ik.

 • no-profile-image

  Henk Hof

  Wanneer gaat de veehouderij beseffen dat ze niet moeten reageren op alle acties van PvD. Op het moment dat je in de rol komt van de verdediing sta je in de zwakke positie. De veehouderij moet zelf acties op touw gaan zetten en niet afwachten tot er wat gebeurt. Je kunt zeggen wat je wilt maar de acties van PvD zijn goed ook al ben ik er inhoudelijk niet mee eens. De veehouderij moet de aanval kiezen en niet de verdediging. En ook aanvallen met argumenten dat de veehouderij een goede sector is en niet dat de PvD slecht is. Het is niet geloofwaardig door te zeggen dat een ander slecht is. De PvD maalt zich nu alleen maar gelofwaardig omdat de veehouderijsector rerug blijft schoppen! In deze campagne moet geld gestoken worden en daar zijn we met z'n allen bang voor om dat te doen.

 • no-profile-image

  hondsbrutaal

  dat dit dier geen verstand van landbouw heeft kan ze ook niets aan doen.maar dat haar biologisch vriendje dit ook allemaal pikt is mij helemaal vreemd.ik dacht als iemand een akkerbouw vakbond opricht dat zijn visie voor de landbouw wel breder zou zijn.maar jaapie is gehersen spoelt en laat nu de landbouw ook stikken. zou hij zijn schaapjes op het droge hebben

 • no-profile-image

  ellen van popta

  Hallo Ellen,

  Ik ben het helemaal met je eens, walchelijk hoe we afgeschilderd worden. Zit niet midden in de materie, maar je laatste opmerking van die slagroom zegt mij voldoende,. Ze heeft geen idee waar onze melk allemaal voor gebruikt wordt. Tegen film maken over hoe wij er tegen aan zien lijkt me een goed idee.

  Jammer dat er niet meer tegengas wordt gegeven aan deze onzin. Kost wel veel energie en ja wij zijn dagelijks ook nog hard aan het werk op onze bedrijven.


 • no-profile-image

  Sake Boere

  Het maakt niet uit hoe ze over je praten, als ze maar over je praten. Is waarschijnlijk ook hun motto.

 • no-profile-image

  Henkie

  Het is triest dat dieren de dupe worden van de problemen van mensen laat mevrouw Thieme en zelf eens laxeermiddel nemen weet ze ook wat haar methaan- en lachgas uitstoot is praten we dan wel weer

 • no-profile-image

  Evert

  het blijkt maar weer dat thieme anti mens en dier is,maaralleen voor eigen gewin in de kamer zit, als zij niets van zich laat horen in poitieve dan negatieve zin da n ligt zij er de volgende verkiezing weer uit.geen dieren ook geen extra voedsel dus meer honger.dieren die afval produkten uit humane sector tot hoogwaardige produkten kan omzetten.
  op het filmpje laat zij de mensen niet fatsoenlijk uit praten dat zegt mij genoeg hoe zij zich als underdog voelt. zij kan alles onvoldoende onderbouwen zij praat over iedereen maar moet bij zich zelf te rade gaan.

 • no-profile-image

  Irma

  Hai die Ellen. Wat heb je teweeg gebracht zeg. Prachtig! Nu iedereen nog op jou stemmen, da's helemaal OK. Voor morgen met de prijsuitreiking in Leeuwarden Heel veel SUCCES, staan de koffers al klaar? We zullen zien, we gunnen je het van harte. P.s. heb je al reacties gehad op de video keuring? Groetjes Irma.

 • no-profile-image

  Lauran Vermue

  Ik ben zelf geen veehouder maar akkerbouwer, maar beste collega’s probeer niet te dierect te reageren maar uit ieder verhaal het positieve te halen. Het verhaal van marianne lijkt heel negatief haar gegevens zijn ergens vandaan gehaald probeer daar achter te komen en daar dan de conclusies uit te halen die wel correct zijn. Je zult dan tot de conclusie komen dat de mens en dus ook marianne het enige probleem zijn op onze aarde. Hopenlijk komt er nog eens een partij voor mensen.

 • no-profile-image

  Kevin

  Hoezo heet deze Partij ''VOOR'' de Dieren?
  Kun je het niet beter noemen Partij ''TEGEN'''deze Sector?! Wat ze niet in de gaten heefd is dat de gassen in de atmosfeer opgenomen worden en uitgestoten, dus meer word het zo niet. Alleen als zij in haar hummer de co2 uit de olie uitstoot, bekijk ik dit verkeerd of moet zij dan deze olie(co2 en de rest) in de grond laten zitten en te fiets gaan. Ik wens haar succes, alleen jammer dat mensen zich over dingen buigen waar ze geen verstand van hebben!

 • no-profile-image

  jan eiko

  is iemand de dubbelzinnige titel van de film opgevallen
  Meat the Truth.

  Meat = Vlees. In deze context Meat the truth = Ontmoet de waarheid (letterlijk) of: Vlees, de waarheid.

  weet mevrouw tieme ook dat het krachtvoer van koeien meestal restafval is. bijv.
  raapschroot ( plantaardig restproduct dat overblijft bij de produchtie van koolzaadolie)
  sojaschroot ( word geteeld voor vleesvervangers en voor hulpstoffen in andere soorten voedsel en in zeep.
  bietenpulp ( restafval van suikerbieten voor ons is het onbruikbaar maar koeien zijn er dol op)
  bierbostel ( restafval dat overblijft bij het brouwen van bier)

  en dat gras en mais ongeveer 20.000 kg/ha co2 jaarlijks weer omzetten in zuustof. 20.000 kg co2 is ongeveer de uitsoot van 150.000 gereden autokilometers. gras zet dus veel meer om dan natuurgebieden en bossen.

 • no-profile-image

  sebastiaan

  haha, wat een mens.... ze weet niet eens waar ze het over heeft!
  Heeft ze wel eens is een keer een koe gezien en hoe dat in zijn werk gaat????

 • no-profile-image

  Feitenman

  Als partij van de dieren en wakker dier het echt zo goed weet wil ik een aantal dingen van julllie weten die jullie dan ook echt onderzocht hebben om tot jullie verhaal te komen (waar ik misschien wel in geloof, maar het dan 100% feitelijk onderbouwd wil zien)

  1) Hoe veel schadelijke stoffen stoot een koe uit? En hoeveel neemt 1 hectare gras op? (ik heb vernomen dat er 1,7 koe per hectare gehouden mag worden)
  2) Hoeveel hectare akkerbouw grond is er nodig om de hele wereld van vegatarisch voedsel te voorzien? Rekening houdend dat het 100% vrij is van bemesting.
  2a) En hoe ziet de energie verbruik eruit in deze vegatarisch wereld? Dus hoeveel minder energie is er nodig? Rekening houdend met de toename van machines op de akkerbouw grond?
  3) Wat gebeurt er met de restproducten uit de voedsel industrie? Moet verwerkt worden. Laat je het liggen dan gaat het rotten en is dus methaangas productie. Neem aan dat dit meegenomen is in jullie onderzoek naar de vervuiling door veehouderij. Omdat een koe nu deze restproducten tot zich neemt.
  4) Methaangas producties in melkveehouderij lijkt mij (als scheikundig onderbouwd persoon)een voorbeeld van het falende milieubeleid de afgelopen jaren. Verplicht lang opslaan lijkt mij verhogend werkend ivm gisten van het mest? Wat is jullie onderzoek hierop? Is hier niet veel winst op te halen op korte termijn?

  Ik zal deze antwoorden graag feitelijk onderbouwd zien. Zodat jullie al deze mensen op deze site overtuigen.
  Alvast bedankt!!

 • no-profile-image

  Feitenman

  Nog een vraag vor de aanhang van PvdD. Er wordt gepraat over uitstoot van auto is 4,5 keer lager als die van een koe.
  Nu komt de vraag:
  "waarom laten de luchtfoto's (die al jaren genomen worden) mee vervuiling zien in de randstad en in het ruhrgebied? Terwijl friesland het meeste koeien hebt."
  Ik hoop op een reactie uit het kamp PvdD. Wat ik verder ook hoop is dat de boeren zich wat normaler gaan gedragen. Stomme botte uitdrukkingen hebben geen enkele waarde. Bedreigingen ook al niet. Ook hoop dat de boeren zich meer met kritische vragen en opmerkingen gaan bezig houden. Daar bereik je veel meer mee. Ik hoop dat jullie hier eens goed over na gaan denken.

 • no-profile-image

  Marissa Geven.

  pff jaah hoor. nu geven ze de koeien de schuld:S
  en dan nog. wat wil je de aan doen dan?
  mevrouw heeft wel een grote mond tege de boere maar zelf doet ze de geen ruk aan.
  je hebt van die mensen..
  die echt overal een probleem van maken.

 • no-profile-image

  Marissa Geven.

  pff jaah hoor. nu geven ze de koeien de schuld:S
  en dan nog. wat wil je de aan doen dan?
  mevrouw heeft wel een grote mond tege de boere maar zelf doet ze de geen ruk aan.
  je hebt van die mensen..
  die echt overal een probleem van maken.

 • no-profile-image

  Marissa Geven

  weet je wel eens hoe een koe dr uit ziet?
  blonde haren?
  gothic ogen?
  lelyk?
  schynheilig gezicht?
  zoals dat wyf dus?

  xxxMrss

 • no-profile-image

  Theo

  Ellen en de NMV hebben volkomen gelijk.
  Thieme is een ongenuanseerd projektiel. Als je het projektiel niet onschakelijk maakt kan ze veel schade aanrichten. Om de schade te voorkomen moet je ze de waarheid voor houden. Maar dit betekent ook dat de pers die met haar onder de dekens kruipt, getracteerd moet worden met een emmer ijskoudwater. Mischien ontnuchteren ze dan. Denk ook is aan de honger op de wereld. Denk dan is, hier is alles en ze hebben nooit genoeg en daar is veel te weinig, en ze zien hoe ze hier alles hebben en niks waarderen.

 • no-profile-image

  freerk heidinga

  Hier hoef je helemaal niet op te reageren. Negeren is denk ik het beste. Nederlandse burgers houden juist van koeien en dan vooral in de wei. Door koeien als de grootste vervuilers te bestempelen wendt ze zich eerder van de kiezers af. Thieme is een verschijnsel van voorbijgaande aard, ze spoort gewoon niet, mensen krijgen dat na verloop van tijd wel door en dan is het over.

 • no-profile-image

  feitenman

  Ik heb dus navraag gedaan bij de Nicholaas G. Pears Foundation. En die hebben geen een van mijn vragen beantwoord. Tot 2x toe niet. Dit waren dezelfde vragen als ik hier heb gesteld. Wat vonden jullie van min reactie?? Ik wil het graag weten. En welke acties moet ik nu ondernemen?

 • no-profile-image

  Hans

  Persoonlijk weet ik niet hoeveel mensen er werkzaam zijn in de melkveehouderij. Ik weet alleen wel dat er een behoorlijk aantal melkveehouders, vrachtwagenchauffeurs die melk vervoeren, melkfabriekmedewerkers en zo kan ik nog wel even doorgaan, op straat komen te staan als mevr. Thieme haar plannen doordrijft. Mevr. Thieme heeft alleen maar oog op de ethische kant van de maatschappij. Niet op de economische kant. Vraagstuk blijft dan nog wat belangrijker is: Ethisch verantwoord alle melkveehouderijen laten stoppen omdat we zo graag milieubewust willen zijn of zorgen dat onze economie blijft draaien? Ik zeg echt niet dat onze hele economie in zal storten, het is alleen etisch onverantwoord om zomaar een paar hardwerkende mensen op straat te zetten omdat Thieme zegt dat de koe schadelijker is dan de heilige koe.

 • no-profile-image

  Wytze

  Beste mensen,
  De gemoederen lopen erg op en dat geeft aan dat we er allemaal enorm mee zitten. We moeten goed begrijpen dat we allemaal een stapje terug moeten. En het is een feit dat dierlijke productie meer energie kost dan plantaardige productie. Plantaardige productie heeft ook een veel betere stikstofefficiëntie (ongeveer 70%) dan die van dierlijke productie (20 tot 30%). We moeten toe naar een optimale verdeling van plantaardige en dierlijke productie met de middelen die we hebben. Melkkoeien en andere herkauwers kunnen voor ons melk, vlees en kleding maken uit gras waar wij als mens niets mee kunnen. De wereld bestaat voor 1/3 uit landbouwgrond en daarvan is 2/3 alleen goed voor grassen. Daar moeten de herkauwers het dus mee doen en daar moet vervolgens niet te veel kunstmest bij want dat kost weer 1 liter ruwe olie per kg kunstmeststikstof. Verder moet de koe niet teveel krachtvoer krijgen, maximaal 15% van de energie in de melk mag uit krachtvoer komen en dan liefst krachtvoer van bijproducten die ook weer niet direct naar de mens kunnen.
  Varkens en kippen zouden alleen gevoerd moeten worden van de restproducten uit de akkerbouw (die overige 1/3 van de landbouwgrond) en bijvoorbeeld de melkveehouderij (weipoeder). Verder moet de dierlijke mest weer worden gebruikt voor de akkerbouwproductie en zo is het kringetje rond. We weten dit eigenlijk allemaal wel maar we doen het niet. Gewoontes moeten veranderen, daarvoor moet je soms sterk in je schoenen staan, ik ook. Maar prijzen kunnen de mens vaak ineens heel snel dwingen. De prijzen voor energie en krachtvoer schieten omhoog, o.a. door de energiegewassen en de grote vraag naar vlees! Dat zal dan ook snel duurder worden en misschien komst het dan allemaal vanzelf wel goed Marianne. Maar ik wil iedereen waarschuwen voor de gevolgen in de derde wereld. Laat het niet zo zijn dat zij de rekening gaan betalen voor onze strijd om energie, geld en gewoontes! Allemaal ietsje minder graag, al is het maar omdat het kersttijd is. Een prettige en graag wat zuiniger Kerst toegewenst. Ook voor Marianne, en laat die Hummer a.u.b. staan want een vegetariër in de trein of in een Prius zet nog meer zoden aan de dijk! Wytze

 • no-profile-image

  white cowbell oklahoma

  En toch blijft het een lekker ding...

 • no-profile-image

  lentelink

  geweldige zelfkennis,

  Ontmoet de TRUT.

 • no-profile-image

  meulders

  Alle beestjes, dus ook de mensen, produceren CO2. En alle plantjes nemen CO2 op. Chemie is echt niet zo moeilijk hoor. (Of staat er wat anders in de bijbel ?)
  Dus nu een filmpje over die 6 miljard mensen en de miljoenen gezelschapsdieren ? Volgens mij een prima scenario voor een slechte horror film : bonenetende PvdD'ers in hummers die mensen en dieren afslachten (en bomen planten) om de planeet te redden.

 • no-profile-image

  bart

  wat krijgen we nou
  waar komt die vandaan ???
  wat een verstand denkt zeker dat de melk uit de fabriek komt
  zonder boeren geen voer

 • no-profile-image

  koen van opstal

  Wat een trut zeg, dat slaat helemaal nergens op

 • no-profile-image

  Inge

  de koe is natuur, een hummer niet!
  Volgens de kringloop hoort de mens vlees te eten en leven dieren in het wild.
  Dus produceren ze volgens nature al de gassen...
  Wat een vergelijking. Slaat nergens op? Misschien moet ze even weer met beide voeten aan de grond komen.
  Ik heb het filmpje niet afgekeken belachelijk!!!!

 • no-profile-image

  hans

  Laten we gezamelijk een burger initiatief opzetten voor het behoud van de agrarische sector en de toeleverende bedrijven daar van en er voor zorgen dat we meer handtekeningen krijgen dan onze vrienden van de partij voor de dieren.
  lijkt me een goede actie voor Lto nop nvp nmv etc

 • no-profile-image

  boer biet

  laten we als landbouwsector totaal eens de hersens erbij houden. Marianne weet ook wel (denk ik) dat koeien geen soja eten, maar gebruikt dit om een stelling te plaatsen. soms moet je overdrijven om aandacht te krijgen.
  maar wat me wel tegen valt is dat ze zoveel informatiekanalen heeft , maar er te weinig gebruik van maakt en de kiezer een beetje fopt. tevens is het genoemde milieu probleem van mineralen geen vee of landbouw probleem : dit is m.i. een import probleem ! wij importeren veel mineralen door diervoederelementen uit heel de wereld hier naar toe te sjouwen, en daarmee geproduceerde mest (ook door regelgevingen) kunnen we vervolgens nergens kwijt !
  ik denk dat we beter geen rommel hier naar toe moeten slepen met allerlei vervuilende transportbewegingen , maar het voer dicht bij huis moeten produceren, geen bossen kappen om soja te telen voor de vegetarische maaltijden en gewoon met een beetje respect omgaan met onze landbouwers, zij zorgen toch immers voor ons voedsel en onze omgeving.

  p.s. komt ze ook op de boerinnenkalender?

 • no-profile-image

  Frank

  Wat is het toch een hypocriet gedoe! Eerst wordt er gezocht naar problemen, dan gaat men zoeken naar schuldigen. Het zijn veelweg opgeblaasde verhalen. Het mist wetenschappelijke onderbouwing. Het wordt in de media ongeloofelijk op geblazen tot een groot probleem. Dit is weer kassa!! Is het niet belangijker om zich om de echte problemen wat drukker te maken. De geloofwaardigheid wordt enorm aangetast, dit is het grootste probleem. Laat zulke personen links liggen, loop er zeker niet met mee!! Een mens met zelf respect denkt een keer na voor dat men hier aan meedoet. Alleen goed onderbouwde reacties werken!!

 • no-profile-image

  eelko

  weet dat mens wel waar ze het over heeft ze praat overdingen waar ze geen verstand van heeft. iedereen moet heel goed weten boeren zorgen voor u eten

 • no-profile-image

  Harald Popken

  Dit mens moeten ze gelijk uit de kamer trappen!!!
  Dat wief is hartstikke gek!!!
  Domme kenau, en een hondenhok midden in de stad zetten!!

 • no-profile-image

  robert

  zit da mens te zeuren op soja, zei vreet het meeste soja en de koeien het schroot, da mens is ja nie wies :P

 • no-profile-image

  Jan

  Misschien moet ze eerst eens haar biologie boek erbij pakken wat betreft het broeikaseffect.
  Melkveehouderij stoot gassen uit die ook weer worden opgenomen door het gras en andere planten.
  Die grote auto van haar draait op stoffen uit eerdere kringlopen waardoor oud gas weer in de huidige kringloop wordt gebracht. Wat juist het broeikaseffect versterkt.
  Ik denk dat zij niet weet wat ze mist als ze zonder producten uit de veehouderij zou moeten leven.

 • no-profile-image

  ....

  dat mens wil zeker neit lang meer leven wat een stom wijf wat bezielt haar

 • no-profile-image

  agro

  Juristen en Politici, consumeren zuurstof, een afvalprodukt van de veehouderij en de akkerbouw, misschien goed dat de jagende juriste de primaire sector herbewapend , met uitspraken !

 • no-profile-image

  goeiedageem

  dat wief is niet wies.
  ze mot maar eem met achter de tent
  beetje verstand der in pompen
  grt.

 • no-profile-image

  paul

  haha dat mense was in 1 keer uitgeluld dus begint ze maar snel over wat anders wat een kneusie zeg:P

 • corolthuis

  De Koe is CO2 neutraal. Methaan is een kwestie van goed voer.
  Voor de productie van 1 kilo biefstuk is 8 liter Aardolie nodig. Zonder die aardolie moeten we alles met de hand doen. Van ploegen, zaaien, maaien tot melken, karnen en kaasmaken.
  Groene stroom kan helpen om het handwerk te verminderen.
  Maar volledig handgemaakte biefstuk is natuurlijk het ultime en heeft zijn prijs. Kwaliteit ipv kwantiteit zal ervoor zorgen voor dat de het totale bedrag dat de consument uitgeeft aan dierlijke producten gelijk blijft. Als je maar de goede boodschap brengt. Dat brengt bv Mercedes daarom zijn ze zo duur.

Laad alle reacties (77)

Of registreer je om te kunnen reageren.