Home

Achtergrond 308 x bekeken

Winnaars NTO 2008 bekend

De Dutch Flowers Group heeft de NTO-prijs 2008 in de wacht gesleept, terwijl de themaprijs Samenwerking 2008 is gewonnen door de telersgroep Purple Pride.

De aanmoedigingsprijs 2008 werd door de jury toegekend aan Van der Hoorn Orchideeën voor het project Eerste Kas Zonder Gas.

De prijzen worden woensdag 9 januari 2008 door minister Jacquelien Cramer op de Nieuwjaarsbijeenkomst van het Productschap Tuinbouw uitgereikt, zo meldt de Stichting Nationale Tuinbouw Ondernemersprijs uit Naaldwijk.

Het juryrapport wijst de manier waarop de Dutch Flower Group alle disciplines binnen het handelsterrein worden samengebracht als de belangrijkste verdienste van de groep handelsbedrijven in sierteeltproducten.

Voor de groep auberginetelers Purple Pride geldt de vernieuwende opstelling van de aangesloten bedrijven, de marktgerichte houding en het maatschappelijk verantwoord ondernemen als motief voor de jury de themaprijs toe te kennen.

Van der Hoorn Orchideeën kreeg de aanmoedigingsprijs vanwege de aanpak orchideeën te telen met zeker 40 procent minder energie dan de gebruikelijke teeltmethode.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.