Home

Achtergrond 165 x bekeken

Winkels op oorlogssterkte voor 'super sunday'

Grootwinkelbedrijven als de Bijenkorf, HEMA, V&D, Bart Smit en Blokker zetten in de maand december gemiddeld een kwart meer personeel in om de grote drukte aan te kunnen.

Dat blijkt vandaag uit een rondgang van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND) onder haar leden. Vooral van het aanstaande weekeind wordt veel verwacht. "We verwachten dat zaterdag en zondag de drukste dagen van het jaar zullen zijn'', zegt directeur Henk Kok van de RND. Het is ook voor eerst in jaren dat kerst voor de winkeliers "uitermate gunstig'' valt.

De koopzondag op zondag 23 december wordt voor de winkeliers door de combinatie van een koopzondag en kerst voor de deur naar verwachting een soort 'super sunday'.

Van de totale weekomzet in de detailhandel wordt doorgaans 40 tot 50 procent in het weekeind omgezet. De RND is onlangs een onderzoek begonnen onder haar leden om te zien hoeveel van de weekomzet op de koopzondagen wordt behaald. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat maar liefst 20 procent van de weekomzet op een koopzondag wordt gedraaid.

De detailhandel verwacht in de week voor kerst in totaal een extra omzet te halen van 700 miljoen euro, waarvan ongeveer 500 miljoen euro aanstaand weekeind en maandag.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.