Home

Achtergrond

Winkeliers willen ruimere regels verkoop vuurwerk

Winkeliers in Nederland willen een verruiming van de regels voor de verkoop van vuurwerk.

Volgens hen kan zo de toenemende illegale handel van vuurwerk de wind uit de zeilen worden genomen. Dat stelt de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), de koepelorganisatie van werkgevers in de detailhandel, in een brief aan het ministerie van VROM. Een woordvoerder van de raad bevestigde vandaag een bericht hierover in De Telegraaf.

De winkeliers willen dat er direct na de kerstdagen extra verkoopdagen komen in plaats van de huidige drie. Verder zou het aantal kilo's vuurwerk dat een klant mag meenemen omhoog moeten van 10 naar 25 kilo.

Bij de winkels zou het dan minder druk worden, waardoor de consument minder snel naar het buitenland (met name België) uitwijkt, waar de handel veel vrijer is. De RND schat dat circa 15 procent van het vuurwerk illegaal is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.